Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Branky, body, vteřiny

Rekordman Mayweather odchází neporažen

Las Vegas (USA) - Americký boxer Floyd Mayweather porazil v noci na dnešek v Las Vegas svého krajana Andreho Berta a obhájil své tituly mistra světa ve welterové váze. Vyhrál tak i svůj 49. a pravděpodobně poslední zápas v profesionálním ringu, čímž vyrovnal rekord legendárního Rockyho Marciana z roku 1956.

Floyd Mayweather
zdroj: Reuters

Osmatřicetiletý Mayweather je považován za jednoho z nejlepších boxerů všech dob a své umění mezi provazy dokázal rozhodně nejlépe ze všech zpeněžit. Jen při květnovém "zápase století", v němž v Las Vegas porazil Filipínce Mannyho Pacquiaa, vydělal 220 milionů dolarů, tedy více než pět miliard korun. Teď si připsal na konto dalších 32 milionů.

Finální částka – více než 700 milionů dolarů

"Musíte vědět, kdy odejít. Má kariéra je oficiálně ukončena. Jsem finančně zajištěný a zdravý," uvedl boxer s přiléhavou přezdívkou "Money", jenž si během kariéry přišel na více než 700 milionů dolarů. "Už je mi skoro čtyřicet, boxuju 19 let a 18 let jsem mistrem světa. Překonal jsem všechny rekordy, už nezbylo nic, co bych mohl ve světě boxu dokázat," řekl Mayweather, jenž jako amatér získal bronz na olympijských hrách v Atlantě.

Pro své loučení si vybral relativně snadného soupeře, čemuž odpovídal sázkový kurz 18:1. V zápase, který byl ukončením jeho devatenáctileté kariéry, neměl žádné větší problémy a na jasné vítězství na body mu stačil jen rutinní výkon založený tradičně na precizní obraně.

Jeden z trojice rozhodčích mu přisoudil vítězství dokonce v každém z dvanácti kol. Na rozhodující úder však čekali diváci marně a z hlediště MGM Areny se občas ozval pískot.

"Byl to dobrý zápas, věděl jsem, že to bude těžký soupeř. Mé zkušenosti hrály velkou roli. Co víc říct? Byl jsem dneska prostě lepší," zhodnotil Mayweather, jehož rozlučka zřejmě vzhledem k jménu soupeře nebyla vyprodaná. V hale bylo podle oficiální zprávy 13 395 diváků, tedy o 3000 méně, než je plná kapacita.

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články