Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Mezinárodní závody spřežení CAI Kladruby nad Labem

Probil se do historie boxu, velebí média nového šampiona Joshuu

Londýn – Král je mrtev, ať žije král. Sedmadvacetiletý britský boxer Anthony Joshua pokořil ve Wembley legendárního Vladimira Klička a britská média mají jasno. Zrodil se nový fenomén těžké váhy. Rodák z Watfordu možná definitivně ukončil éru ukrajinské "skály", zápas ukončil před limitem a získal mistrovské pásy organizací IBF, WBA a IBO.

Anthony Joshua slaví se svým týmem vítězství nad Vladimirem Kličkem
zdroj: REUTERS autor: Andrew Couldridge

"Je na nejlepší cestě stát se celosvětovým fenoménem. Probil se do historie boxu a zajistil si zlatou budoucnost mistra světa těžké váhy," uvedl list The Times. "Od posledního úderu sedmadvacetiletých paží Anthonyho Joshuy do zakrvavené hlavy Vladimira Klička je konec diskusí o tom, kdo je nejlepší boxer světa v těžké váze," napsal The Guardian.

Souboj, v jehož průběhu byli počítáni oba rivalové, média nadchl. Píší o excelentním večeru, epické bitvě ve Wembley či dechberoucím duelu knokautů. "Tam bylo všechno," shrnul Daily Telegraph dramatické dění dlouho očekávaného zápasu.

Joshua poslal hned třikrát dlouholetého vládce těžké váhy k zemi, sám byl přitom v šestém kole také blízko porážce. V 19. utkání profesionální kariéry byl vůbec poprvé počítán, premiérově také musel boxovat víc než sedm kol, přesto ho zkušený Kličko nezastavil.

"Statečný Anthony Joshua přežil brutální test od Vladimira Klička. Byl to pro něj výlet do neznámého teritoria: víc kol, víc bolesti, víc brutality," napsal Daily Mirror. "Sebral se ze dna a zastavil Vladimira Klička," přidal Express.

Také ve Spojených státech amerických, pro které byla v minulosti těžká boxerská váha doménou, si Joshua vybudoval respekt. "Před dramatickým technickým K.O. si Joshua sáhnul na dno," uvedl Washington Post.

"Ve strhujícím představení povstal a v jedenáctém kole Klička nezadržitelně zpracoval," poznamenal Los Angeles Times.

Rovněž v Německu, které je druhým domovem ukrajinského boxera, média uznala kvality vítěze, zároveň také neúspěšného Kličkova comebacku po 17 měsících od předchozí porážky od jiného Brita Tysona Furyho. "V megasouboji se naplnilo, co prognózy slibovaly. Byla to žhavá bitva se šťastnějším koncem pro Brita," konstatoval server sport1.de.

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články