Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Panorama

Po Mayweatherově show uvidí Las Vegas opravdový boj: Alvarez vs. Golovkin

V sobotu v ringu lasvegaské T-Mobile Areny půjde o tři mistrovské pásy ve střední váze. Na rozdíl od utkání, v němž si zde poslední srpnový víkend vydělali miliardy penzionovaný boxerský šampion Floyd Mayweather s mistrem EFC Conorem McGregorem, má být tentokrát všech dvacet tisíc míst vyprodaných.

Canelo Alvarez a Genadij Golovkin
zdroj: ČT4 autor: ČTK/ZUMA/Marcel Thomas

"Bude to peklo," tvrdí pětatřicetiletý kazašský bijec Genadij Golovkin, kterému patří tituly světového šampiona organizací WBA, WBC a IBF. Zatím v profi ringu nenašel přemožitele ve všech osmatřiceti zápasech. "Je to největší den mé éry – bude to velký historický boj," řekl. 

Proti němu nastoupí sedmadvacetiletý mexický boxer Saul "Canelo" Alvarez, který držel tři tituly mistra světa ve dvou hmotnostních kategoriích. V jednapadesáti zápasech byl poražen jen jednou, před čtyřmi lety, když narazil na Mayweathera, a jednou zápas skončil nerozhodně - před jedenácti lety s krajanem Jorgem Juarézem. "Nemám rád zbytečné řeči, ale jsem připravený," vzkázal Golovkinovi. "Bude to tvrdý boj. Chci si to užít a chci, aby si to užili i diváci," dodal. 

"Teď to bude opravdový box," řekl Golovkin pro BBC s odkazem na srpnový zápas v L. A., v němž byl předem jasný favorit a hlavně balík peněz, o který v ringu šlo především. "Nedíval jsem se na utkání mezi Mayweatherem a McGregorem, nezajímalo mě to. Kdyby to byl charitativní zápas, tak bych ho sledoval, ale tam šlo jen o obchod, byl to smutný projekt. Teď to bude něco úplně jiného," dodal Kazach.  

Ten kvůli přípravě na zápas nebyl ani u narození dcery. "Moje žena se cítí dobře a dítě je zdravé," řekl s tím, že manželka chápe jeho situaci. "Je to moje práce. Teď myslím jen na box. Poslední tři měsíce jsem strávil v tělocvičně a udělám všechno, abych tenhle zápas vyhrál. Jsem připravený a těším se," uvedl.

I Alvarez odmítl názory, že jeho zápas s Golovkinem bude ve stínu utkání Mayweather-McGregor. "To je omyl. Bude to boj, na který se lidi těší a chtějí ho vidět. Je to další kapitola v mé historii." 

Mnozí odborníci hovoří o utkání jako o střetnutí nejlepších současných boxerů světa. Vegas se připravuje na oslavy Dne nezávislosti a v pátek tu bude koncertovat populární mexická skupina Mana – což ještě pomohlo zvýšit počet Alvarezových fanoušků, kteří na utkání dorazí. Ti budou mít v publiku určitě převahu a čeká se, že vytvoří bouřlivou atmosféru.

Zdroj
bbc.com

Hlavní zprávy

Nejčtenější články