Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Magazín EURO 2024

Pacquiaa čeká po "zápase století" až roční pauza, licenční komise mu hrozí pokutou

Los Angeles - Filipínský boxer Manny Pacquiao bude po prohře s Floydem Mayweatherem až rok mimo hru kvůli operaci ramena. Zdravotní problémy, které Pacquiaa trápily už před soubojem a které označil za jeden z důvodů své porážky, by ještě šestatřicetiletého boxera mohly dohnat i po finanční stránce. Hrozí mu totiž trest od nevadské licenční komise.

Souboj Mayweather - Pacquiao
zdroj: AP autor: John Locher

Podle informací televizní stanice ESPN by měl Pacquiao zákrok absolvovat tento týden. Vyšetření na klinice v Los Angeles po utkání potvrdila, že má boxer natržený úpon v pravém rameně.

Pacquiao prohrál lukrativní duel v Los Vegas s neporaženým Mayweatherem jednomyslně na body, nyní mu navíc hrozí trest od nevadské licenční komise. Za to, že zdravotní problémy před zápasem zatajil, může dostat pokutu i zákaz startů.

Pacquiao podle svého promotéra nahlásil zranění Americké antidopingové agentuře USADA, kterou požádal o schválení aplikace protizánětlivé injekce do ramena před zápasem. Do formuláře licenční komise ale před pátečním vážením k otázce, zda má zraněné rameno, vyplnil zápornou odpověď.

Zdroj
ČT sport, ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články