Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Volejbalový magazín

Odvetu s Joshuou už boxovat nebude. Vladimir Kličko ukončil veleúspěšnou kariéru

Berlín – Návrat Vladimira Klička do boxerského ringu se neuskuteční. Jednačtyřicetiletý dlouholetý mistr světa těžké váhy podle zástupců svého manažerského týmu nestojí o odvetu s Anthonym Joshuou, s nímž v dubnu v Londýně prohrál po technickém k.o. souboj o mistrovské pásy organizací IBF, WBA a IBO, a rozhodl se ukončit kariéru.

Vladimir Kličko
zdroj: Reuters

Smlouva o zápasu ve Wembley obsahovala klauzuli o možné odvetě, pokud si ji poražený boxer vyžádá. Kličko bezprostředně po duelu, v němž utrpěl pátou porážku kariéry, rozhodnutí odložil, nyní ale možnost návratu odmítl.

"Po posledním duelu s Anthonym Joshuou jsem si úmyslně vzal dostatek času na rozmyšlenou. Jak amatér i jako profesionál jsem dosáhl všeho a teď mohu ve zdraví a spokojenosti zahájit napínavou kariéru po kariéře," uvedl v oficiálním prohlášení Kličko.

Prohra v jedenáctém kole s Joshuou byla pro Klička druhou porážkou za sebou, během duelu schytal několik těžkých úderů do hlavy, třikrát skončil na zemi a při rozhodování bral v úvahu i zdravotní hledisko. "Nikdy jsem nedoufal, že bych mohl mít tak dlouhou a úspěšnou sportovní kariéru. Děkuji ze srdce všem, kteří mě v ní podporovali," dodal boxer, jehož starší bratr Vitalij, rovněž někdejší šampion WBC a WBO, ukončil kariéru v roce 2012.

Je nám líto, video expirovalo.
Vladimír Kličko končí kariéru, odveta s Josuhou nebude

Boxer s přezdívkou Doktor Ocelové kladivo prohrál poprvé po devítileté dominanci v listopadu 2015 na body duel s Tysonem Furym, ten ale později kvůli dopingu o tituly přišel. O uvolněné pásy pak svedli souboj Kličko s Joshuou.

Ve sbírce trofejí má Kličko i olympijské zlato z roku 1996 ve váze nad 91 kg. V profesionálním ringu absolvoval 69 zápasů a 64 z nich vyhrál, v 53 duelech soupeře porazil k.o. Řadu let byl držitelem mistrovských pásů boxerských organizací IBF, WBA, WBO a IBO. První získal v roce 2000 a v ringu vládl do roku 2003, zpátky titul vybojoval v roce 2006 a devět let pak neprohrál.

Zdroj
ČTK, ČT sport

Hlavní zprávy

Nejčtenější články