Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Panorama

Odveta boxerů Wilder v. Fury už zná termín. Teď ho knockautuju, tvrdí Fury

Druhý velký třesk už má svůj termín. Mistr světa těžké váhy organizace WBC Deontay Wilder nastoupí k očekávanému odvetnému utkání s britským boxerem Tysonem Furym 22. února. Fury oznámil, že už byla podepsána smlouva. Loni v prosinci skončil jejich první zápas v Los Angeles remízou, po níž třiatřicetiletý Američan zůstal šampionem.

Na odvetě se boxeři dohodli před měsícem, bližší podrobnosti tehdy žádný z nich nesdělil. Wildera, který v květnu knockautoval Dominica Breazealea a připsal si 41. vítězství v profesionálním ringu, mezitím ještě čeká zářijová odveta s Kubáncem Luisem Ortizem.

Fury v listopadu 2015 ukončil dlouholetou nadvládu Ukrajince Vladimira Klička a stal se mistrem světa organizací WBA, IBF, WBO a IBO. Pak jej ale přemohly jeho osobní problémy – alkohol, drogy, deprese. Oznámil, že s boxem končí a o všechny tituly přišel. Do ringu se vrátil loni po jednatřiceti měsících, během nichž se psychicky srovnal a shodil i nadváhu.

Třicetiletý Brit v červnu porazil Němce Toma Schwarze a krátce poté při návštěvě Prahy uvedl, že by s Wilderem měl boxovat na počátku příštího roku. "Odveta byla potvrzena na 22. února. Tentokrát ho knockautuju. Teď už mě nebudou brzdit ty tři roky mimo ring ani přemíra alkoholu," citovala Furyho agentura Reuters.

Wilder je mistrem WBC od ledna 2015, pás obhájil už devětkrát. Fury je jediným boxerem, kterého v profiringu nedokázal porazit.

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články