Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
ESA logistika Tatran Střešovice - FAT PIPE FLORBAL CHODOV

Nejlepší český boxer Konečný přestupuje o kategorii výš

Praha - Lukáš Konečný je považován za nejlepšího českého boxera současnosti. Dvojnásobný bronzový medailista z amatérského mistrovství světa se rozhodl k riskantnímu kroku a od nynějška chce boxovat ve vyšší váhové kategorii. Konečný, který v říjnu prohrál zápas o pás světového šampiona organizace WBO v lehké střední váze proti Zaurbeku Bajsangurovovi z Ruska, bude tak už napříště boxovat ve střední kategorii (do 72,5 kg) a nebude tak muset před zápasy výrazně snižovat hmotnost.

Boxer Lukáš Konečný
zdroj: AP autor: Efrem Lukatsky

"O této možnosti jsme mluvili hned po posledním zápase. Trenér i manažer věděli, že jsem uvažoval, že když to nevyjde, tak se na to vykašlu. Pak mi hned říkali, že by byla škoda, kdybych to udělal, a že mám boxovat dále. Klidně ve vyšší váze, že i tak bude šance na zajímavé zápasy," řekl Konečný na čtvrtečním křtu knihy o jeho dosavadní kariéře s názvem Chirurg.

Čtyřiatřicetiletý boxer v posledních letech pravidelně výrazně snižoval váhu na předepsaných 69,9 kg. Teď bude boxovat v kategorii do 72,5 kg, což už si několikrát vyzkoušel.

"Původně jsem si myslel, že zůstanu ve své váze, kde ty kluky relativně znám. Protože jsem ale relativně dost přibral přes Vánoce, tak jsem se rozhodl přejít," uvedl Konečný, který se dostal přes 87 kg. "To bohužel není problém. Dám si pivo, něco k tomu a kila jsou navrchu," pousmál se. Aktuálně má přibližně 80 kg.

Zpátky do ringu nejlépe v Praze či Brně 

Brněnský rodák, který momentálně žije v Ústí nad Labem, se již začal připravovat na další zápas. Jeho termín ani soupeř ještě není znám, ale do ringu by se měl opět vrátit v dubnu. "Makám, připravuju se. Během čtrnácti dnů by se vše mělo rozlousknout. Budu dělat vše pro to, aby zápas byl v České republice. Nejlépe v Brně nebo v Praze," uvedl Konečný. Je ale možné, že nastoupí v Německu, neboť je členem německé stáje SES manažera Ulfa Steinfortha.

I přes změnu váhové kategorie by rád ještě nastoupil k "velkému" zápasu. "O nějakých soupeřích už se mluvilo. V Německu je těch i u nás známějších hodně a můj manažer i trenér k nim mají blízko, protože jsou to Němci. Z toho pohledu by to mělo být reálné. Na druhou stranu ale oni mě relativně znají a moc se jim do toho asi chtít nebude," poukázal na fakt, že mezi profesionály je považovaný za kvalitního soupeře, ale marketingově a ekonomicky nejsou souboje s ním pro druhou stranu tak atraktivní.

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články