Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Hokejista sezony Tipsport Extraligy v ledním hokeji 2023/2024

Nečekaný návrat. Boxera Konečného zlákala zajímavá nabídka

Je mu čtyřicet a stále se cítí, že by to mohlo jít. Bývalý profesionální mistr světa v boxu Lukáš Konečný se po více než čtyřech letech vrátí do ringu. V minulosti sice několikrát comeback vyloučil, nyní se na něj ale už chystá.

Lukáš Konečný zkouší útočit v posledním utkání kariéry proti Peterovi Quillinovi
zdroj: ČTK/AP autor: Luis M. Alvarez

"Dostal jsem zajímavou nabídku a rozhodl jsem se ji přijmout. Rozhodně to není otázka peněz, ale spíše ješitnost. Myslím si, že na to ještě mám," řekl Konečný, který již zná jméno soupeře, termín i místo, kde návrat absolvuje. "Jsme ale domluveni, že vše zveřejní promotér sám. Už teď mohu ale říct, že budu boxovat proti zahraničnímu soupeři," uvedl ústecký boxer.

Konečný naposledy boxoval v dubnu 2014, kdy ve Washingtonu prohrál na body souboj o titul mistra světa ve střední váze organizace WBO s domácím Peterem Quillinem. Následně i kvůli zdravotním problémům ukončil kariéru. Od duelu s Rusem Zaurbekem Bajsangurovem v říjnu 2012 měl totiž potíže se zrakem.

V profiringu Konečný odboxoval 55 zápasů a padesátkrát vyhrál. Ve své kariéře vybojoval šest různých pásů. Ze čtyř duelů o titul mistra světa jednou vyhrál. V dubnu 2012 se jako první český boxer stal profesionálním mistrem světa, když knokautoval Salima Larbiho z Francie a stal se prozatímním šampionem organizace WBO v lehké střední váze.

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články