Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Olympiáda dětí a mládeže 2024

Návrat Mayweathera? Omyl. V Tokiu kývl jen na exhibici a byl konsternován

Žádný soutěžní návrat se nechystá. Silvestrovský souboj amerického boxera Floyda Mayweathera s japonským kickboxerem Tenšinem Nasukawou nebyl ve skutečnosti zamýšlen jako oficiální zápas, ačkoliv tak byl na pondělní tiskové konferenci v Tokiu prezentován. Mayweather to uvedl na pravou míru na sociálních sítích, podle něj byla dohodnuta jen tříkolová ukázková show pro malou skupinu movitých diváků. 

Floyd Mayweather s Japoncem Tenšinem Nasukawou
zdroj: ČTK/AP autor: Katsuya Miyagawa

Fanouškům se za zavádějící informace Mayweather omluvil. "S ničím takovým jsem nikdy nesouhlasil. Když jsme já a můj tým přišli na tiskovou konferenci, byli jsme naprosto zaskočení, jakým směrem byla tato akce prezentována. Měli jsme to hned zastavit, ale byl jsem zcela konsternován," uvedl jednačtyřicetiletý Mayweather.

Podle informací z tiskové konference japonské organizace Rizin se měl 31. prosince utkat v japonské Saitamě s dvacetiletým Nasukawou, vyznavačem kickboxu a smíšeného bojového umění  MMA. V jednání ještě mělo být, podle jakých pravidel se bude bojovat. "Chci jasně říct, že jsem nikdy na oficiální duel nekývl. Při vší úctě, o Tenšinu Nasukawovi jsem do své cesty do Japonska nikdy neslyšel," konstatoval Mayweather.

Američan naposledy boxoval loni v srpnu a už tehdy nebyl jeho soupeřem specialista na pěstní souboj. Ve štědře dotovaném boxerském duelu tehdy porazil šampiona MMA Ira Conora McGregora. Nejlépe placený sportovec světa Mayweather se tehdy vrátil do ringu rok a půl po ohlášeném konci kariéry a završil počet vítězství na 50. Poražen nikdy nebyl.

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články