Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Magazín EURO 2024

Mistry ČR v boxu jsou Schmoranzová a Chládek

Jičín - Čtrnácti finálovými zápasy dnes v Jičíně vyvrcholilo mistrovství České republiky mužů a žen v boxu. V ženské kategorii do 64 kilogramů Martina Schmoranzová v repríze loňského finále porazila Michaelu Myslivečkovou technickým K.O. ve třetím kole. Asi nejočekávanější zápas byl pak souboj českého olympionika Zdeňka Chládka s Miroslavem Šerbánem. Nyní již patnáctinásobný mistr republiky Chládek duel kontroloval až do vítězného konce.

Je nám líto, video expirovalo.
Sestřih z MČR v boxu

Nejlepší český amatérský boxer současnosti Zdeněk Chládek se po roční přestávce opět stal domácím šampionem. Na loňském mistrovství České republiky kvůli reprezentačním povinnostem nestartoval, letos ale v Jičíně nechyběl a podle předpokladů ovládl váhovou kategorii do 64 kg. Účastník olympijských her v Londýně ve finále porazil na body Miroslava Šerbana.

Jedenadvacáté domácí mistrovství se boxovalo s ohledem na změnu pravidel již bez helem a jediným, kdo mezi muži obhájil loňský triumf z Rakovníku, se stal nyní již trojnásobný domácí šampion Stanislav Stárek (do 81 kg).

V nejtěžších divizích triumfovali dva boxeři z různých generací. Ve váze do 91 kilogramů zvítězil dvacetiletý Daniel Táborský, který si ve finále poradil 3:0 na body s velkým překvapením turnaje Tomášem Vaněčkem. Ten měl do šampionátu na kontě jen deset amatérských zápasů.

Supertěžkou kategorii ovládl čtyřicetiletý Stanislav Bartek, který se mohl vrátit na šampionát díky další úpravě pravidel a zvýšení věkového limitu ze 35 na 40 let. Finálovou výhrou definitivně ukončil kariéru. Mezi ženami se podařilo obhájit tituly Vladimíře Malíkové, Janě Juranové a Martině Schmoranzové.

Mistrovství ČR v boxu v Jičíně - finále:

Muži:

Do 56 kg: Huliev - Harutunjan 3:0.
Do 60 kg: Velký - Schilder 3:0.
Do 64 kg: Chládek - Šerban 3:0.
Do 69 kg: Kliment - Lengál 2:1.
Do 75 kg: Vodárek - Pavliš 2:1.
Do 81 kg: Stárek - Bezvoda 2:1.
Do 91 kg: Táborský - Vaněček 3:0.
Nad 91 kg: Bartek - Musil 3:0.

Ženy:

Do 48 kg: Malíková - Novotná (SR) 3:0.
Do 51 kg: Juranová - Šírerová 3:0.
Do 54 kg: Kardová - Šrámková 3:0.
Do 57 kg: Valachová (SR) - Sedláčková 2:0.
Do 60 kg: Konečná - Kovaříková 3:0.
Do 64 kg: Schmoranzová - Myslivečková t.k.o. ve 3. kole.

Zdroj
ČT sport, ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články