Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Dohráno MOL Cup

McGregor byl lepší, než jsem čekal, řekl Mayweather. Neumí boxovat, usoudili odborníci

Las Vegas – Okolo bitvy bylo hodně povyku. Neporažená legenda boxu Floyd Mayweather přidal proti šampionovi UFC Conoru McGregorovi i padesátou výhru a se svým sportem se rozloučil tak, jak se očekávalo – tedy vítězně. Sám Mayweather prohlásil, že McGregor se v zápase předvedl v lepším světle, než se čekalo, podle boxerských odborníků byl ale duel zcela jednoznačný.

Duel Mayweather vs. McGregor
zdroj: Reuters autor: Mark J. Rebilas

Mayweather vyřídil McGregora až v desátém kole, a už to byl pro irského zápasníka MMA relativní úspěch. McGregor doposud neodehrál byť jen jediný amatérský duel v boxerském ringu a proti čtyřicetiletému veteránovi na prahu důchodu nešel ani jednou na zem.

"Je to těžký soupeř a myslím, že jsme fanouškům dali to, co chtěli vidět," prohlásil po souboji s McGregorem Mayweather, který tak za vítězství inkasoval údajně okolo 100 milionů dolarů (cca 2,2 mld. korun). "Byl mnohem lepší, než jsem si myslel. Ale já byl dnes lepší," doplnil.

Svého soupeře dokázal Mayweather unavit v prvních kolech, kdy se McGregor při pokusech o knock-out vyčerpal, a Američan pak duel zcela opanoval. "To byl můj plán. Věděli jsme, že v MMA bojuje 25 minut a pak se unaví. Byl solidní, ale i tak jsem teď dva roky nehrál a jsem o něco starší. Ale stále mám pořádné IQ a jsem přemýšlivý. Měl slušnou sílu při úderu, ale nebyla až tak velká, abych nešel dopředu," popisoval Mayweather.

Podle McGregora rozhodla trpělivost. "Není moc rychlý, není moc silný, ale je neskutečně trpělivý. Po prvních kolech si víc chránil obličej a bylo pro mě těžké se k němu dostat," řekl v interview po zápase irský bojovník. Jeho mizivou úspěšnost úderů potvrdily i statistiky – pouze 111 ze 430, tedy 26 % pokusů o úder bylo úspěšných, zatímco Mayweatherovi se podařilo zasáhnout 170x z 320 pokusů.

Duel měl samozřejmě velký ohlas i mezi fanoušky, kteří připodobnili knock-out v podání Mayweathera k populární fotografii zdeformovaného výrazu fotbalisty Manchesteru United Marouana Fellainiho.

Duel byl těsný, myslel si McGregor. Není to boxer, soudili odborníci

McGregor si však myslel, že duel byl mnohem těsnější, než se nakonec ukázalo. "Podle mě jsem před desátým kolem určitě neprohrál osm kol z devíti, jak rozhodli někteří sudí. To bylo směšné. Bylo to těsnější. Cítil jsem, že to bylo hodně vyrovnané, pak už jsem jenom ke konci byl opravdu unavený," prohlásil pro ESPN i svůj YouTube kanál. "Kdybych měl víc zkušeností, porazil bych ho," usoudil.

Podle boxerského promotéra Franka Warrena ale McGregor svou kvalitou jednoznačně nestačil. "Nikdy jsem ho neviděl boxovat, ale potom, co jsem uviděl tohle, tak mi je jasné, že neumí boxovat," prohlásil podle deníku Daily Mirror. "Je statečný, má velké srdce, ale není to boxer," doplnil.

"McGregor na to prostě neměl. Vyhrál sice první tři kola, ale Floyd se prakticky nevytáhl s žádným úderem, a to byl mimo ring v posledních dvou letech a je mu čtyřicet. A mimochodem, ani jsem neměl pocit, že by Floyd v některých fázích bitvy vypadal tak dobře," soudil Warren. "Jsem přesvědčený, že i britský šampion welterové váhy Bradley Skeete by McGregora porazil."

A boxerská legenda Lennox Lewis se ke kritickým slovům také přidal. "Od začátku jsem se nedíval na McGregora jako na boxera, tenhle chlap nikdy neprošel dvanácti koly a najednou je v ringu s profesorem boxu," řekl rádiu BBC 5 Live. "Floyd ho posadil zpátky do školních lavic, byl to učebnicový box."

"Ukazuje to, že box je vyspělejší sport. V ringu boxera neporazíte, není to tak jednoduché, jak si každý myslí, jen proto, že McGregor je bojovník. Tohle je boj, kde můžete použít jenom své ruce," vysvětlil Lewis.

A doufá, že se McGregor už do boxerského ringu nevrátí. "Prostě jsem v té celé věci neviděl smysl. Spoustě lidí to přišlo vzrušující, ale nakonec byl McGregor vyškolený," myslel si Lewis a McGregorovi poslal vzkaz: "Zůstaň ve své lajně. Box je lepší."

Warren alespoň viděl v duelu pozitiva pro box. "Přivedl pozornost z celého světa a vypadá to, že lidem se líbilo, co viděli. Oba kluci vydělali spoustu peněz, takže jim přeju hodně štěstí," sdělil britský promotér. "A Conor McGregor vydělal na jednom zápase, který prohrál, asi víc, než většina britských boxerů dohromady v celé své kariéře," dodal trpce.

Zdroj
ČT sport, Daily Mirror, ESPN, Independent

Hlavní zprávy

Nejčtenější články