Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Ostrava - Jihlava

Marpo porazil v ringu Rytmuse, Konečný se vrátil vítězně

Vyprodaná pražská O2 arena viděla vítězný návrat Lukáše Konečného do ringu. Bývalý světový šampion ve čtyřiceti letech porazil v osmikolovém utkání o dvanáct let mladšího slovenského boxera Matúše Babiaka. Na závěr galavečera "XFN Night of the Champions" se střetli slovenský rapper Rytmus (Patrik Vrbovský) a jeho český protějšek Marpo (Otakar Petřina), který potvrdil zkušenosti z thajboxu a zvítězil na body.

Marpo byl lepší než Rytmus
zdroj: ČTK autor: Šimánek Vít

Čtyřicetiletý Konečný měl duel s o 12 let mladším soupeřem od druhého kola jasně pod kontrolou a o jeho výhře nebylo pochyb. "Nebyla to sranda. Pauza byla dlouhá a doufal jsem, že to bude snadnější," řekl Konečný, který předtím boxoval v dubnu 2014, kdy prohrál souboj o titul mistra světa ve střední váze organizace WBO s Američanem Peterem Quillinem.

"Dokázal bych si představit snazší zápas. Soupeř byl brzy unavený, ale prostě rychlost už tam není," přiznal. Bezprostředně po duelu prozradil, že dál už zřejmě boxovat nebude. "Z dnešního výkonu rozhodně nejsem nadšený, takže se do ničeho dalšího nechystám," řekl.

Stejně jednoznačný jako zápas Konečného byl i duel hudebníků. V bojových uměních zkušenější Marpo dokázal dostat Rytmuse ve 2. kole třikrát do počítání, zápas ale před limitem rozhodnout nedokázal. "Chci vzdát hold Rytmusovi, že ustál neskutečný bomby," řekl v ringu Petřina a uznale se vyjádřil i o atmosféře v hale. "Měl jsem pocit, že je mistrovství světa v hokeji," řekl.

Karlos Vémola a Flavio Rodrigo Magon
zdroj: ČTK autor: Vít Šimánek

Očekávanou výhru si v části galavečera věnované MMA připsala česká jednička smíšených bojových umění Karlos Vémola, který už v 1. kole porazil Flavia Rodriga Magona z Brazílie.

"Chtěl jsem fanouškům dát t.k.o. v 1. kole, jak slibuji, a hodně jsem na to trénoval. Jsem rád, že se to povedlo," řekl Vémola, který se jméno soupeře dozvěděl až na poslední chvíli. "Měl jsem ale hodně natrénováno, připravuji se posledních pět měsíců, takže jsem ho překvapil, jak jsem na něj nastoupil. Navíc na mě se nedá rychle připravit. Jsem složitá úloha. Všichni sice ví, co udělám, ale nedokážou se na to nastavit," konstatoval po své dominanci v oktagonu.

Jedním z dalších soupeřů Vémoly by se měl stát Patrik Kincl, který již v prvním kole porazil Petra Ondruše a získal právo na červnovou odvetu. "Musím přiznat, že jsem byl nejvíce v kariéře pod tlakem. Nic jiného než výhru jsem si nepřipouštěl, a kdybych prohrál, tak bych nejspíš ukončil kariéru," řekl Kincl, jemuž se podařilo dostat Ondruše na zem a tam jasně dominoval. "Prohrát s Pínem (Ondrušem) by pro mě znamenalo, že ve vyšší lize nemám co dělat," podotkl.

Samotný Vémola se odvety s Kinclem nebojí. "Jejich zápas nebyl o tom, kdo si zaslouží odvetu, ale o tom, kdo dostane zase namláceno. A bude to Kincl. Navíc ho tentokrát ukončím," řekl Vémola, jenž Kincla v červnu porazil na body. "Věřím, že budu mít šanci prolomit jeho neporazitelnost. Chtěl jsem zápas s Ondrušem ukončit dřív než Karlos, protože na tom se dají naše kvality porovnat. A to se mi podařilo," uvedl Kincl.

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články