Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Volejbalový magazín

Kubánské boxerské hvězdy zamíří do Ústí. Grand Prix bude mít prvotřídní lesk, říká Žáček

Hned dva zlatí medailisté z poslední olympiády v Riu de Janeiro se představí na severu Čech. Reprezentace Kuby s řadou mistrů světa bude boxovat na Velké ceně Ústí nad Labem. Na jubilejním 50. ročníku turnaje, který se uskuteční od 22. do 26. května, bude mít boxerská velmoc zastoupení ve všech osmi váhových kategoriích.

Kubánský boxer Julio César La Cruz
zdroj: ČTK autor: Ondřej Deml

"Grand Prix tak bude mít prvotřídní lesk," radoval se prezident České boxerské asociace a ředitel turnaje Svatopluk Žáček. Kubánci se do Ústí nad Labem vrátili po osmi letech před rokem, teď svou účast potvrdili již tři týdny před uzávěrkou přihlášek. "Máme z toho radost. Je jasné, že kubánská účast je vždy okrasa, láká lidi. Je rozdíl mít Velkou cenu s Kubou a bez ní. To je jasné," řekl Žáček.

V kubánské nominaci figurují mistři světa z Hamburku 2017 Yosvany Veitía (kategorie do 52 kg), Andy Cruz Gómez (do 63 kg), Julio César La Cruz (do 81 kg) a Erislandy Savón Cotilla (do 91 kg). La Cruz je navíc stejně jako Arlen López Cardona (do 75 kg), který je světovým šampionem z roku 2015, zároveň olympijským vítězem z Ria de Janeiro.

"Stejně jako před rokem chystáme s kubánskými boxery tréninkový kemp, kterého se vedle českých reprezentantů zúčastní i některé další výpravy," uvedl Žáček. Potěšily ho i další přihlášky na jubilejní ročník. Účast již potvrdili boxeři z Brazílie, Austrálie, řady afrických států a z Evropy Britové, Arméni, Francouzi nebo Slováci.

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články