Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
ACF Fiorentina - FC Viktoria Plzeň

Konečný odletěl vstříc poslednímu zápasu. Touží odejít na vrcholu

Praha - Nejlepší český profesionální boxer Lukáš Konečný má jediný cíl. Odejít na vrcholu. Dnes odletěl do USA ke svému poslednímu zápasu. Příští týden v sobotu se ve Washingtonu utká s domácím Peterem Quillinem o titul profesionálního mistra světa v boxu ve střední váze organizace WBO.

"Je to pro mě ideální možnost, jak se rozloučit. Takový zápas, to je pecka. Ještě lepší by bylo, kdybych vyhrál a dokázal dodržet, co teď říkám – že je to můj poslední zápas – odejít na vrcholu by byla krása," prohlásil před odletem.

"Pořád se na to každý ptá, ale já s tím počítám. Je to pro mě obrovská úleva a těším se na to. Druhá otázka je, co bude potom. Jak se budu živit? Myslím si ale, že to skousnu. Takové věci řeší každý člověk," řekl Konečný na Letišti Václava Havla. "Už se těším, že nebudu muset tolik makat. Že den bude trošku volnější a budu se moct i věnovat rodině a například plánovat dovolenou dopředu, a ne na poslední chvíli," podotkl.

Do zámoří odletěl s dobrou náladou. "Příprava byla dobrá. Super spokojený mohu být především s váhou. Měl jsem nějaké obavy z očí, ale při sparinzích to bylo dobré, což mě mile překvapilo," řekl Konečný, který měl v minulých měsících se zrakem problémy. Ani série vyšetření ale neodhalila příčiny jeho potíží. "Když jsem zápas bral, tak jsem čekal, že příprava bude daleko horší. Teď jsem s ní spokojený," pousmál se.

Je nám líto, video expirovalo.
Konečný odletěl k zápasu o titul mistra světa

Oproti původním plánům nakonec neodjel trénovat do Slovinska, ale připravoval se doma v Ústí nad Labem a v Magdeburgu, kde sídlí jeho stáj SES manažera Ulfa Steinfortha. Přípravu na zápas mu prý ulehčil i fakt, že nemusel začínat z nuly. "Sice jsem měl nějaká kila navíc, ale fyzičku jsem měl. Jen jsem doladil váhu, která šla rapidně dolů," uvedl pětatřicetiletý boxer.

Velkým favoritem duelu je ale obhájce titulu a mezi profesionály neporažený Quillin. "Procentuálně je to tak 90:10 nebo 80:20 pro něj. Teď bude záležet na mně, jak se budu cítit a co s tím dokážu udělat. Zkusili jsme na něj s trenérem vymyslet taktiku, ale pořád vycházíme z mého stylu a schopností. Žádné velké překvapení se ale nedá čekat," uvedl Konečný, který si prý užívá fakt, že není favoritem. "Nejsem pod takovým tlakem. Ale stejně jako jindy platí, že nechci udělat ostudu a odvést špatný výkon. Nechci zklamat," dodal Konečný.

Zdroj
ČT sport, ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články