Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Amstel Gold Race

Konečný jde do boje o titul mistra světa. Poté je čas odejít, říká

Praha - Nejlepší český profesionální boxer současnosti Lukáš Konečný se za měsíc ve Washingtonu utká s Američanem Peterem Quillinem o titul profesionálního mistra světa ve střední váze. Přestože nebude favoritem, věří, že soupeře překvapí a následně s pásem světového šampiona nad hlavou ukončí úspěšnou kariéru.

"Quillin je mistr světa, má na svém kontě třicet zápasů a všechny vyhrál. Navíc se bude boxovat u něj. Není to sranda, ale myslíme si, že ještě neboxoval s typem, jako jsem já. Věřím, že bude překvapený mým stylem," uvedl Konečný. "Pokud půjde vše dobře, myslím si, že můžu překvapit. Jedu tam překvapit a věřím, že pás mohu přivézt domů," řekl pětatřicetiletý brněnský rodák.

Člen německé stáje SES manažera Ulfa Steinfortha si uvědomuje, že zápas bude vrcholem jeho kariéry. "Bude to taková třešnička na dortu. Chci, aby byl můj poslední bez ohledu na výsledek. Na vrcholné úrovni boxuji už přes dvacet let, je čas odejít," pousmál se Konečný, který mezi profesionály absolvoval 54 zápasů a padesátkrát vyhrál. Mezi amatéry má na svém kontě přes 300 duelů.

I přesto, že je pevně rozhodnut ukončit kariéru, nechává si mírně pootevřená zadní vrátka. "Co by to změnilo? Musely by se splnit tři podmínky. Musel bych vyhrát, být zdravý a musel bych dostat nehorázný ranec peněž za další zápas," prohlásil Konečný, který ale příliš nevěří, že by se všechno splnilo. Na svůj poslední duel se hodně těší. "Jdu do něj jako outsider. Na rozdíl od minulých zápasů to není o tom, že musím vyhrát. Nejsem pod tlakem, ale jsem uvolněný," řekl Konečný, kterého čeká již čtvrtý zápas o světový pás.

S Ukrajincem Sergejem Dzinzirukem i Rusem Zaurbekem Bajsangurovem prohrál, Francouze Salima Larbiho před dvěma lety porazil. Poprvé však bude boxovat ve střední váhové kategorii, do které přestoupil po prohře s Bajsangurovem. Zatím naposledy se Konečný v ringu představil loni v červenci, kdy v boji o evropský titul WBO porazil v Drážďanech Moeze Fhimu z Francie. Poté neboxoval i proto, že měl problémy s očima.

Jeho zrak není stoprocentní ani dnes, přesto věří, že v zápase se to neprojeví. "Spíše tedy doufám, že se to neprojeví. Při trénincích mě to neomezovalo. Uvidíme, co u sparingů," řekl Konečný, který absolvoval řadu vyšetření v Česku i Německu. "Všichni doktoři ale říkají, že je to OK. Že mám zrak jako rys," pokrčil rameny. Sám ale dobře ví, že to ideální není. "Jednou za čas se mi stane, že nevidím přesně. Všechno je neostré a mám špatný odhad vzdálenosti. Troška respektu, jestli se to v nějakém kole neukáže, tam bude," přiznal Konečný.

Do zápasu v zámoří zbývá přesně měsíc. Konečný už je v plném tréninku a v příštím týdnu jej čekají modelové zápasy. "Lukáš se bude připravovat doma v Ústí i u nás v Německu. Týden budeme také na soustředění ve Slovinsku a devět až deset dní před zápasem odletíme do USA, abychom se aklimatizovali," uvedl německý trenér Dirk Dzemski. I on věří, že Konečný může Quillina překvapit. "Quillin má precizní a silný úder, je i hodně pohyblivý. Psychika by ale neměla být jeho nejsilnější stránkou. V posledním zápase nepředvedl extra výkon, něco se může přihodit."

Je nám líto, video expirovalo.
Konečný jde do boje o titul mistra světa ve střední váze
Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články