Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Panorama

Konečný chce v létě titul obhájit, pak plánuje útok na pás mistra světa

Magdeburk - Novopečený profesionální mistr Evropy v boxu ve střední váze organizace WBO Lukáš Konečný plánuje do léta titul obhájit, nejlépe v Česku, a do konce roku by se chtěl utkat o pás světového šampiona. Řekl to po sobotním vítězství nad Francouzem Karimem Achourem v Magdeburku.

Lukáš Konečný
zdroj: ČTK autor: Filip Nerad

Před tím sobotním čtyřiatřicetiletý boxer z Ústí nad Labem připouštěl, že případná porážka by mohla znamenat tečku za jeho dvanáctiletou profesionální kariérou. Díky vítězství na body proti Achourovi však může spřádat plány na boj o světový titul ve střední váze, do níž přestoupil.

"To je samozřejmě v plánu, ale ještě musíme přemýšlet nad nějakým dalším krokem. Rozhodně by to měla být obhajoba tohoto titulu. Doufám, že velice brzo, přelom května a června, snad v Česku. Mluví se o Brně či Ústí nad Labem a potom, pokud to všechno dobře dopadne a pokud manažer Ulf Steinforth zapracuje tak, jak si myslím, že zapracuje, tak by do konce roku v případě obhajoby mohl přijít duel o mistra světa," uvedl Konečný.

Jeho obličej zdobily dva čerstvé krvavé šrámy, které mu soupeř způsobil úderem hlavou. "Já jsem tu hlavičku zaregistroval okamžitě. Hned jsem takzvaně žaloval. Ze strachu samozřejmě, aby rozhodčí věděli, že to bylo po hlavičce, aby v případě zranění dobodovávali a neukončili to před limitem," vrátil se ke klíčovému okamžiku sobotního zápasu.

Rozhodčí pro silné krvácení Konečného utkání předčasně zastavil v posledním dvanáctém kole. "Ukončil to sice opravdu chvilku před koncem, což už bylo pro mne trošičku škoda, ale na druhou stranu už mi to hodně krvácelo. Opravdu. Vadilo mi to hodně ve výhledu. V tom posledním kole jsem měl najednou úplně červenou mlhu před očima a trošičku jsem se bál, že by tam přilítl nějaký úder, který bych kvůli tomu neviděl, a že by to mohlo rozhodnout," řekl s tím, že předčasný konec zápasu trochu čekal.

49 vítězství, 23 k. o. a 4 porážky

"Protože jsem viděl, že jasně vedu, tak jsem neměl úplně motivaci se do toho moc pouštět. I jsem třeba trošičku spoléhal na to, že to rozhodčí ukončí," přiznal Konečný, který byl navzdory zranění přesvědčen o svém triumfu. "Věděl jsem, že vyhrávám a dá se říct, že jsem se ani nedonutil k nějakému suprovému výkonu, protože jsem prostě věděl, že je to v klidu," uvedl Konečný, který má nyní v profesionálním ringu bilanci 49 vítězství, z nich 23 k. o., a čtyři porážky.

Jako jeden z mála v zaplněné magdeburské GETEC Areně nebyl zaskočen předčasným ukončením duelu, který vyvolal nesouhlasný hvizd diváků a Achoura povzbudil k vítěznému gestu. "Francouz trošičku zvedal ruce, ale poznamenával tam, že ví, že nevyhrál. Já myslím, že i ten roh soupeře to věděl," tvrdil Konečný. "Od začátku jsem věděl, že to (hlavičku) rozhodčí zaregistroval, i to říkal všem bodovým, že to bylo po srážce hlavou, což znamená, že v případě ukončení zápasu se dobodovává a já jsem věděl, že jasně vedu, takže to bylo v klidu," doplnil.

Hlavičky nebyly úmyslné

"Na druhou stranu soupeř byl férový. Ty hlavičky rozhodně nebyly úmyslné. I se mi za ně omlouval, jak těsně po nich, tak potom po zápase. Byl to férový kluk a já před ním smekám," poznamenala česká boxerská jednička na adresu šestadvacetiletého Francouze, pro kterého to byl první souboj o evropský titul.

V magdeburské hale pro osm tisíc diváků si Konečný musel připadat, jako kdyby boxoval v Česku. Návštěvníci byli na straně dvaasedmdesátikilového ústeckého borce, který reprezentuje místní tým SES Boxing, a celý zápas ho hlasitě povzbuzovali. "Vnímal jsem to. Je to příjemné. Není to samozřejmě jako doma v Čechách, ale je to příjemné. Já jsem věděl, že jsem tady více méně doma," konstatoval Konečný.

Je nám líto, video expirovalo.
Sestřih zápasu Konečný - Achour

V hledišti byla i jeho manželka se třemi dcerami. "Vždycky když je tu mám, tak vyhrávám," prohodil s úsměvem český boxer, kterému "holky" přinesly štěstí už loni při zisku prozatímního titulu mistra světa WBO v lehké střední váze v Brně. Při říjnovém utkání o pás v Kyjevě mezi diváky chyběly a Konečný titul ztratil, což už se prý nesmí opakovat.

"Už jsem se dneska chviličku bál, nějak jsem je tam dlouho po zápase neviděl," přiznal svěřenec německého trenéra Dirka Dzemského. "Pak přišly, takže jsem rád, že byly za mnou v ringu," uzavřel Konečný, který vítězství se svými talismany oslavil přímo mezi provazy.

Zdroj
ČT sport, ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články