Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
FC Zbrojovka Brno - AC Sparta Praha B

Konečný bude obhajovat titul mistra Evropy s Francouzem Fhimou

Drážďany/Praha - Nejlepšího českého profesionálního boxera současnosti Lukáše Konečného čeká v polovině července první obhajoba titulu mistra Evropy organizace WBO ve střední váze. V sobotu 13. července se v Drážďanech utká s Moezem Fhimou z Francie a bude usilovat o jubilejní padesátou výhru v profiringu.

Lukáš Konečný v souboji s Achourem
zdroj: ČTK/AP autor: Gero Breloer

Čtyřiatřicetiletý Konečný naposledy boxoval v březnu v Magdeburgu, kde porazil jiného Francouze Karima Achoura. "Původně jsem měl boxovat už na konci června, ale kvůli povodním došlo k posunu o dva tři týdny. V přípravě jsem tak prakticky pořád, jen jsem si po předešlém zápase trošku ulevil," řekl Konečný.

Člen německé stáje SES manažera Ulfa Steinfortha letos přestoupil do vyšší váhové kategorie, před minulým zápasem se ještě necítil úplně ideálně, nyní je ale podle něj vše v pořádku. "Mám za sebou i nějaké sparingy a na rozdíl od přípravy na minulý zápas to jde dobře. Předtím jsme se já i celá stáj děsili, jestli budu moct vůbec boxovat. Tentokrát jsme já i trenér spokojení," poznamenal Konečný.

Drážďany jsou pro něj dostupnější

Dvojnásobný bronzový medailista z amatérského mistrovství světa měl podle původních plánů v červnu nebo v červenci boxovat v Česku, v Brně nebo Ústí nad Labem. "Bylo to v plánu, v Brně jsme to rozjednávali a vycházeli nám vstříc. Pro manažera je to ale hodně organizačních věcí navíc, takhle je to jednodušší, což chápu," uvedl Konečný.

Česká boxerská jednička navíc bydlí v Ústí nad Labem, do Drážďan to má kousek, jen 60 km. "Pro mě je to super. Věřím, že tam bude hodně diváků z Čech i rodina a že to bude na kulise poznat," podotkl Konečný. Společně s ním se na galavečeru navíc představí i další dva Češi - Tomáš Adámek a Tomáš Kugler.

Případná výhra by Konečného měla posunout opět k zápasu o titul mistra světa. "Věřím, že je to reálné. Kdybych vyhrál, tak bych mohl na žebříčku WBO postoupit i na první místo. Teď jsem trojka. Pokud by se to povedlo, mohl bych už v dalším zápase o velký titul boxovat. Sám jsme zvědavý, jestli se to povede. Momentálně jsem jeden dva zápasy od toho, pokud budu vyhrávat," řekl Konečný.

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články