Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Liga mistrů UEFA

Konec kariéry může ještě odložit. Joshua se do ringu vrátil vítězně

Bývalý mistr světa v boxu těžké váhy Anthony Joshua se výhrou vrátil do profesionálního ringu. Sobotní duel s Američanem Jermainem Franklinem ovládl třiatřicetiletý Brit jednoznačně na body. Před londýnským zápasem Joshua prohlásil, že v případě porážky ukončí kariéru.

Anthony Joshua proti Jermainu Franklinovi
zdroj: ČTK/PA autor: Zac Goodwin

Joshua boxoval poprvé od loňského srpna, kdy podruhé za sebou podlehl ukrajinskému soupeři Oleksanderu Usykovi, který jej předtím v září 2021 připravil o mistrovské pásy organizací WBA, WBO a IBF. I díky výškové převaze dovedl sobotní dvanáctikolovou bitvu k 25. vítězství v kariéře, na kontě má stále tři porážky, z nichž tu první mu v roce 2019 nečekaně uštědřil Američan Andy Ruiz. O čtyři roky mladší Franklin prohrál ve 23. utkání podruhé za sebou, v listopadu ukončil jeho neporazitelnost jiný Brit Dillian Whyte.

Joshua, který v roce 2017 ukončil kariéru legendárního Vladimira Klička, se radoval z prvního vítězství po více než dvou letech, naposledy v prosinci 2020 porazil Bulhara Kubrata Puleva. Nyní si otevřel opět cestu k možným titulovým zápasům, znovu se začíná hovořit o britském souboji s Tysonem Furym. "Míč je na jeho straně. Pro mě by bylo ctí bojovat (s Furym) o titul WBC. Snad na to dříve či později dojde, mladší už nebudeme," řekl Joshua.

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články