Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Golfista roku

Kličko znovu potvrdil, kdo je králem těžké váhy, Wocha porazil na body

Hamburk – Ukrajinský boxer Vladimir Kličko opět potvrdil, že se svým bratrem Vitalijem jsou v současnosti jasnými boxerskými jedničkami. V souboji o mistrovské tituly čtyř organizací WBO, IBF, WBA a IBO porazil na body polského vyzyvatele Mariusze Wocha. Ukrajinský boxer měl od začátku souboje v Hamburku jasnou převahu a prodloužil více než osmiletou neporazitelnost v profiringu. Wach ale jeho úderům statečně čelil všech 12 vypsaných kol.

Vladimir Kličko po zápase s Polákem Wachem
zdroj: AP autor: Gero Breloer

"Byl to hodně těžký zápas. Mariusz musel ustát spoustu ran. Myslel jsem, že půjde k zemi a vzdá to, ale bojoval dál," uvedl Kličko.

Šestatřicetiletý ukrajinský favorit drtil od začátku dosud neporaženého Wacha, který se trošku osmělil až v úvodu druhého kola. Po nepodařené akci ale znovu začal úřadovat "Doktor Ocelové kladivo" a vyhrával na body jedno kolo za druhým. V závěru pátého kola však Wach zadní rukou Klička překvapil a ten byl trochu otřesen.

Po pauze ovšem začal rozdávat další údery a dostával vyprodanou Hamburger Halle s 15 tisíci diváky do varu. Wach, s 202 centimetry o čtyři vyšší než soupeř, jim však statečně čelil až do závěrečného gongu. Byť mu znatelně ubývaly síly a v osmém kole sotva stál na nohou, odvracel svoji první porážku po 27 zápasech až do poslední možné chvíle.

"Tohle byl nejtěžší souboj v mé kariéře. Omlouvám se, jestli jsem někoho zklamal. Chtěl jsem vážně vyhrát," řekl dvaatřicetiletý polský boxer. Odměnou za zápas mu bylo podle německých médií 600 000 eur (15 milionů korun), Kličko inkasoval tři miliony eur (76 milionů korun).

Ukrajinec vyhrál u tří rozhodčích na body 120:107, 120:107, 119:109 a v 62. zápase v profiringu si připsal 59. vítězství. Vítězství věnoval svému dlouholetému trenérovi Emanuelu Stewardovi, který v říjnu zemřel ve věku 68 let. Americký kouč dovedl ukrajinského boxera ke všem titulům, připravoval jej od roku 2004.

"Po minulém zápase jsme mu zazpívali k narozeninám... Chybíš nám, máme tě rádi. Jsi pořád s námi v ringu, díky Emanueli," řekl Kličko. Se starším bratrem Vitalijem, který je mistrem světa organizace WBC, den po zápase odletěli do USA na Stewardův pohřeb.

Souboji předcházely ukázky z muzikálu "Rocky", který spoluprodukují bratři Kličkové s hereckou legendou Sylvesterem Stallonem. Filmový představitel Rockyho z ringu pozdravil fanoušky a pak sledoval, jak jeho favorit opět obhájil tituly šampiona.

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články