Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
ESA logistika Tatran Střešovice - FAT PIPE FLORBAL CHODOV

Kličko před odvetou s Furym: Jsem posedlý touhou vzít si tituly zpátky

Londýn – Ukrajinský boxer Vladimir Kličko je připraven vrátit Tysonu Furymu porážku z předešlého vzájemného utkání a uzmout ztracené pásy šampionů opět pro sebe. Na tradiční tiskové konferenci před dlouho očekávaným zápasem prohlásil, že je natěšený a má obrovskou motivaci Brita porazit. Současný král těžké váhy před novináře nedorazil, podle svého manažera se mu porouchalo auto.

Souboj Kličko - Fury
zdroj: ČTK/AP

Bývalý dlouholetý šampion Kličko přijal další z výstředností svého soupeře s ledovým klidem. V Manchesteru se mají utkat 29. října. "Jsem na překvapení od něj zvyklý. Ale taky jsem trpělivý, já mám času dost. Ať přijede třeba na kole, nebo na čem chce, hlavně ať přijde včas na zápas," uvedl čtyřicetiletý boxer.

O dvanáct let mladší Fury se překvapivě nedostavil. Vysvětlení manažera, že jeho auto mělo poruchu a pak uvízl v zácpě, vyvolalo v sále smích. "Možná je neviditelný. Možná chystá za rohem nějakou novou show jako zpěvák nebo se zase objeví jako Batman. Jsem připravený na cokoli," připomněl Kličko minulý Furyho převlek.

Po těchto provokacích a slovních útocích loni v Düsseldorfu senzačně s rodákem z Manchesteru prohrál a přišel o mistrovské pásy organizací WBA, WBO, IBF a méně významné IBO. Do té doby těžké váze kraloval bezmála deset let. Odveta se měla uskutečnit už v červenci, jenže Fury ji zrušil kvůli poraněnému kotníku. Pak se objevily zprávy o dopingovém prohřešku britského boxera.

"Jsem posedlý touhou vzít si tituly zpátky. Byla to pro mě skvělá zkušenost, mám obrovskou motivaci. Budu čekat tak dlouho, jak bude potřeba," zakončil Kličko, který vyhrál 64 z 68 soubojů v profiringu. Fury je zatím neporažen, na kontě má 25 vítězství. 

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články