Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Svět motorů

Kličko dnes nejspíš boxuje naposledy. V říjnu míří do politiky

Moskva - Možná poslední zápas v profesionálním ringu čeká dnes Ukrajince Vitalije Klička, který se v Moskvě utká s Manuelem Charrem z Německa o pás šampiona organizace WBC v těžké váze. Starší z bratrské dvojice, která dlouhá léta kraluje profesionálnímu boxu, v říjnu kandiduje v ukrajinských volbách a má velkou šanci, že uspěje. V tom případě hrozí, že Kličko v jedenačtyřiceti letech s boxem skončí.

Vitalij Kličko
zdroj: ČT24

Momentálně se ale dvojka světových žebříčků plně soustředí na souboj se sedmadvacetiletým Charrem, kterému patří v žebříčku webu boxrec.com až 35. místo. Právo vyzvat Klička německý boxer získal po březnové výhře nad jiným Ukrajincem Tarasem Byděnkem. Na soupeře kalibru Klička však ještě Charr nenarazil.

Sebevědomí ale libanonskému rodákovi rozhodně nechybí. "Znám trenéra Vitalije Fritze Sduneka, pracoval jsem s ním. Proto vím, jak Vitalije připraví. Mám dobrou taktiku a jsem si na tisíc procent jistý, že je lepší než Vitalijova (taktika). Jsem si jistý, že budu nový šampion," řekl Charr, který všech 21 zápasů v profesionálním ringu vyhrál. Teprve podruhé v kariéře ale bude boxovat mimo Německo.

Kličko stejně jako boxerští odborníci nepochybuje o tom, že vyhraje. Soupeři alespoň veřejně projevil respekt. "Manuel Charr je momentálně jedním z nejtěžších soupeřů, se kterým se můžu utkat. Je mladý, agresivní a rychlý. Jsem si jistý, že v sobotu to bude velká bitva. Mám za sebou velmi dobrý tréninkový kemp a už se nemůžu dočkat, až vstoupím do ringu," uvedl Kličko, který má bilanci 44 výher a dvou porážek. Hned čtyřicet zápasů přitom ukončil před limitem.

Zdroj
ČT sport, ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články