Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Panorama

Kladno uvidí souboj o světový pás WBC. Bytyqi ho bude hájit proti zkušené Arrazolaové

Těžká obhajoba titulu WBC čeká nejlepší českou boxerku současnosti na domácí půdě. V Kladně se Fabiana Bytyqi utká v lehké minimuší váze s Anou Arrazolaovou z Mexika, pro kterou hovoří větší zkušenosti a navíc nepříjemný opačný gard. Přímý přenos galavečera včetně dalších titulových zápasů sledujte v sobotu na webu ctsport.cz od 20:30 a na programu ČT sport od 21:30.

Boxerka Fabiána Bytyqi
zdroj: ČTK/Hájek Ondřej

Třiadvacetiletá česká boxerka má na kontě v profiringu 15 zápasů a ještě neprohrála. V dubnu ale její souboj s Maríou Soledad Vargasovou skončil nerozhodně. Teď ji ale zřejmě čeká těžší test. Arrazolaová je o 16 let starší a mnohem zkušenější, na kontě má už 44 zápasů.

"Koukala jsem na nějaké její zápasy a je hodně zkušená. Boxovala ve všech čtyřech hlavních organizacích a má naboxovaných asi třikrát více kol než já. Zkušenosti určitě budou na její straně," řekla Bytyqi. Její nadcházející soupeřka už v minulosti boxovala o tituly organizací WBC, WBO, WBA a IBF.

Pro Bytyqi bude důležité, aby se vyrovnala s opačným gardem Arrazolaové. "To bude trošku oříšek. Normálně se s tím nesetkávám, ale připravujeme se na to. Doufám, že bude vše v pohodě," přála si boxerka s kosovskými kořeny. "V boxu jsem zatím absolvovala jeden zápas proti otočenému gardu, další tři v kick boxu," uvedla Bytyqi.

Souboj Bytyqi s Arrazolaovou bude vrcholem galavečera Boxing Live, který pořádá trenér české reprezentantky Lukáš Konečný. Celkem je naplánováno devět zápasů a vedle českého titulového souboje se v domácím prostředí představí čerstvý republikový šampion Karel Hořejšek nebo těžká váha Tomáš Šálek. Začátek akce je v 18:20, Bytyqi má boxovat od 21:50.

Zdroj
ČT sport, ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články