Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
V šachu

Joshua získal zpět mistrovské tituly, Ruize porazil na body

Britský boxer Anthony Joshua porazil v Saúdské Arábii na body Američana Andyho Ruize a získal zpět tituly profesionálního mistra světa těžké váhy IBF, WBA, WBO a méně významné organizace IBO. Olympijský vítěz z Londýna tak oplatil svému soupeři mexického původu nečekanou červnovou porážku z New Yorku.

Andy Ruiz v souboji s Anthony Joshuou
zdroj: Reuters autor: Andrew Couldridge

Třicetiletý Joshua po dvanáctikolovém převážně taktickém souboji zvítězil u dvou rozhodčích 118:110 a u třetího 119:109.

Duel přinesl mnohem méně vzrušení než předchozí souboj těchto boxerů v Madison Square Garden, v němž Ruiz poslal britského favorita čtyřikrát na zem a porazil ho už v sedmém kole.

"Tajemství tohoto sportu je v tom udeřit soupeře a nenechat se udeřit. Jsem hladový a jsem pokorný. Jsem zvyklý soupeře knokautovat, ale minule mi on ublížil, což jsem mu musel uznat. Andyho hodně respektuju," řekl Joshua po vítězství nad Ruizem, jenž mu uštědřil jedinou porážku v nyní už 24 profesionálních duelech.

"Byl to jeho večer. Nepřipravil jsem se tak, jak jsem měl. Nabral jsem moc váhy," kál se zřetelně "oplácanější" Ruiz, jenž na rozdíl od stále se pohybujícího Joshuy stál většinou ve středu ringu.

Bez ohledu na výsledek měl Joshua za zápas zajištěn honorář 66 milionů liber (téměř dvě miliardy korun). Ruizova odměna byla výrazně menší (deset milionů liber), i když šel do souboje jako šampion.

První titulový zápas na Středním východě se konal ve starověkém městě Diríja nedaleko od metropole Rijádu ve speciálně postavené aréně pro 15 tisíc diváků.

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články