Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Golfista roku

Joshua versus Fury, boj o tituly i o miliardy bude v srpnu v Saúdské Arábii

Velký třesk v boxerském ringu už má jasné kontury. O titul absolutního světového šampiona těžké váhy mezi profesionály se střetnou Anthony Joshua a Tyson Fury v srpnu v Saúdské Arábii. Termín dlouho očekávaného "sjednocovacího" duelu dnes oznámil Joshuův promotér Eddie Hearn.

"Buď sedmého, nebo 14. srpna. Myslím, že není tajemstvím, že se zápas uskuteční v Saúdské Arábii," řekl Hearn televizní stanici Sky Sports. "Jsme velmi spokojení. Při minulém souboji s Andym Ruizem splnili všechny sliby," dodal.

Ve hře jsou tituly všech čtyř největších boxerských organizací. Jednatřicetiletý Joshua drží mistrovské pásy IBF, WBO a WBA, obhájil je v prosinci proti bulharskému vyzyvateli Kubratu Pulevovi. O rok starší Fury má zbylý významný titul WBC, o který vloni v únoru připravil Američana Deontaye Wildera. Od té doby neboxoval.

Na utkání i na odvetě se obě strany dohodly už loni v červnu, po mnohaměsíčních jednáních došlo v březnu na podpis smlouvy na dva duely obou šampionů. Odveta by se měla uskutečnit v listopadu, či prosinci.

Očekává se, že oba britští boxeři za zápasy inkasují každý 100 milionů liber (přes tři miliardy korun). Po prvním duelu se má prémie rozdělit půl na půl, v odvetě v poměru 60:40 ve prospěch vítěze.

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články