Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Golfista roku

Joshua demonstroval o berlích. Šíření toho viru je pandemie a tím virem je rasismus, prohlásil

Boxerský mistr světa v těžké váze Anthony Joshua se zúčastnil v rodném Watfordu protestního pochodu proti rasismu a diskriminaci s berlemi a ortézou na levé noze. Třicetiletý Brit se zranil na tréninku, ale zdravotní pomůcky označil jeho mluvčí jen za prevenci.

Anthony Joshua se zúčastnil protestů proti rasismu
zdroj: Reuters

Joshua, jenž během demonstrace využíval i elektrickou koloběžku, ucítil při tréninku v levém koleni píchnutí. "Ještě se podrobí vyšetřením, ale nemělo by to být nic vážného. Ortéza je jen preventivní opatření na radu fyzioterapeutů," řekl mluvčí šampiona organizací WBA, IBF a WBO.

Joshua by měl letos obhajovat své mistrovské pásy proti Bulharovi Kubratu Pulevovi. Jejich duel naplánovaný do Londýna na 20. června byl už v březnu odložen kvůli pandemii koronaviru a uskuteční se nejdříve v říjnu.

Na sobotní demonstraci Joshua promluvil před stovkami lidí. "Šíření toho viru je pandemie. Vymklo se to kontrole. A nemluvím o covidu-19. Virus, o kterém mluvím, se nazývá rasismus," uvedl olympijský vítěz z Londýna 2012.

"Stojíme jednotní proti viru, který lidem bere životy, bere životy mladým, starým, bohatým i chudým; ten virus nezná slitování a šíří se všude. Ale vy, co jste tady, jste vakcína, já jsem ta vakcína," dodal.

Protesty proti rasové nerovnosti, jež se z USA přenesly i do dalších zemí světa, vyvolala před dvěma týdny smrt neozbrojeného černocha George Floyda po zásahu bělošského policisty.

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články