Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Branky, body, vteřiny

Jedu obhájit zlato, říká juniorka Jílková před MS v boxu, stíhá i thaibox a hokej

Je jí patnáct a zdá se, že na co sáhne, to jí jde. Viktorie Jílková je čerstvou juniorskou mistryní světa v thajském boxu, daří se jí i v klasickém boxu, a k tomu ještě reprezentuje v hokeji. Žádného z těchto sportů se nechce vzdát a sní o účasti na zimních i letních olympijských hrách.

Viktorie Jílková
zdroj: ČTK autor: Kateřina Šulová

"Určitě bych se na olympiádu chtěla dostat. V hokeji i boxu nebo bojových sportech. Hokej je na zimních, bojové sporty na letních, takže je reálné zvládnout obojí," řekla Jílková na tiskové konferenci v Praze. "Zatím neřeším, kdy by se to mohlo podařit, ale blíž je zimní olympiáda v roce 2026, tam bych se možná mohla dostat. Pak je letní v roce 2028. Uvidíme, snad se to povede," dodala s úsměvem.

Jílková se v současnosti vedle hokeje věnuje boxu, kickboxu a thajskému boxu. A ve všech sportech je úspěšná i na mezinárodním poli. Naposledy se před necelými dvěma týdny stala juniorskou světovou šampionkou v thajském boxu poté, co uspěla v kolébce tohoto sportu v Thajsku. Ve finále navíc porazila domácí reprezentantku.

Viktorie Jílková
zdroj: Facebook

"Hodně jsem si to užila a mám velkou radost, že jsem vyhrála. Bylo to ale hodně dlouhé, takže jsem se těšila domů," uvedla Jílková. Další akce ji čeká již na přelomu září a října, kdy se představí na evropském šampionátu juniorů v klasickém boxu. "Připravuji se na to stejně jako na další akce. Jedu si pro medaili, chci obhájit zlato," prohlásila talentovaná sportovkyně, která ovládla loni mistrovství Evropy školní mládeže v Sarajevu.

V kombinaci sportů chce pokračovat i nadále. "Jak dlouho? Na to se mě ptá každý. Nevím, jak dlouho to takhle půjde. Budu se ale snažit dělat to tak, dokud to půjde," řekla Jílková. Podle ní se navíc jednotlivé sporty doplňují. "Koordinace pohybu, fyzička," podotkla. Základem všech bojových sportů je pro ni ale box.

Vedle sportu se Jílková musí věnovat i škole, ve čtvrtek nastupuje na sportovní gymnázium v Plzni. Pravděpodobně ale brzy přejde na individuální plán. "Zezačátku bych tam ale měla chodit pravidelně," uvedla. Po boxerském ME přijdou na řadu hokejové akce. "První reprezentační turnaje bychom měly mít v listopadu a prosinci," řekla Jílková, která hraje za výběr do 16 let, ale věří, že dostane pozvánku i do osmnáctky.

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články