Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Magazín EURO 2024

Furyho čeká v Las Vegas další neporažený boxer Schwarz

Dvě těžké váhy se střetnou 15. června v americkém Las Vegas. Bývalý mistr světa těžké váhy Tyson Fury z Británie se tu střetne s německým boxerem Tomem Schwarzem. Čtyřiadvacetiletý Schwarz stejně jako Fury v profi ringu ani jednou neprohrál, ze čtyřiadvaceti vyhraných zápasů ukončil šestnáct k.o., a drží interkontinentální titul organizace WBO.

O šest let starší Fury bude boxovat poprvé od prosincového duelu s Američanem Deontayem Wilderem, který skončil nerozhodně, takže šampion WBC Wilder uhájil mistrovský pás. Byl to Furyho 28. zápas a poprvé neskončil jeho vítězstvím.    

Fury, přezdívaný Gipsy King, který má v plánu pět dní po duelu v Las Vegas navštívit Prahu, se po vítězství nad Kličkem v listopadu 2015 stal mistrem světa organizací WBA, IBF, WBO a IBO. Pak se ale začal utápět v osobních problémech, měl deprese, bral drogy, pil alkohol a oznámil konec kariéry. Byla mu i odebrána boxerská licence a o přišel o všechny tituly.  

Ale pak ale přehodnotil své priority, opět začal trénovat a vloni se vrátil do ringu ve velkém stylu. Schwarz bude jeho čtvrtým soupeřem po obnovení kariéry. Na očekávanou odvetu s Wilderem dojde pravděpodobně nejdříve v příštím roce.

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články