Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
TCL V Repre

Fury přišel o pás IBF, protože odmítl povinnou obhajobu

Londýn - Britský boxer Tyson Fury přišel o jeden z titulů mistra světa v těžké váze. Organizace IBF mu ho odebrala, protože místo povinné obhajoby se zavázal k odvetě s Vladimirem Kličkem. Podle IBF měl být Furyho dalším soupeřem jiný Ukrajinec Vjačeslav Glazkov.

Souboj Kličko - Fury
zdroj: ČTK/AP

"Je to tak, přišel o mistrovský pás IBF. Naším vyzyvatelem je Glazkov, ale Fury místo toho podepsal klauzuli o odvetě s Kličkem," řekl předseda IBF Lindsey Tucker.

Titul IBF je považován za nejméně významný ze čtyř pásů, které Fury získal po senzačním vítězstvím nad Kličkem. Slavného Ukrajince porazil 29. listopadu na body a stal se novým králem těžké váhy. Kličkovi sebral také pásy organizací WBA, WBO a IBO a ukončil po jedenácti letech jeho neporazitelnost.

Fury se v minulých dnech dostal v Británii do centra pozornosti také kvůli svým pobuřujícím homofobním a sexistickým výrokům v médiích, kterými se začala zabývat policie v Manchesteru. Hrozí mu obvinění z podněcování k nenávisti. "Policie bere takové věci velmi vážně," řekl policejní mluvčí novinářům.

Sedmadvacetiletý boxer uvedl, že se ďábel vrátí domů, až budou splněny tři podmínky. "Zaprvé, že země legalizují homosexualitu, zadruhé potraty a za další pedofilii. Kdo by si v 50. a 60. letech pomyslel, že první dvě budou jednou legalizovány?" řekl Fury. V dalším rozhovoru prohlásil, že "ženy patří do kuchyně a na záda".

Část veřejnosti proto požaduje, aby BBC vyřadila Furyho ze seznamu kandidátů na britského Sportovce roku. Pod petici se podepsalo přes 100 tisíc lidí.

Zdroj
ČTK, BBC

Hlavní zprávy

Nejčtenější články