Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
V šachu

Fury ovládl odvetu v Las Vegas a sesadil Wildera z trůnu organizace WBC

Britský boxer Tyson Fury porazil v Las Vegas Američana Deontaye Wildera a připravil ho o pás mistra světa těžké váhy organizace WBC. Souboj dvou dosud neporažených boxerů byl nečekaně jednoznačnou záležitostí a v sedmém kole ho ukončil Wilderův trenér, když hodil do ringu ručník.

Tyson Fury
zdroj: USA Today Sports autor: Joe Camporeale

Utkání stejných soupeřů skončilo v prosinci 2018 v Los Angeles kontroverzní remízou a Fury byl jediný, koho Wilder neporazil, i když ho v posledním kole poslal na zem.

Repríza vypadala úplně jinak. Jedenáctý zápas, v němž obhajoval titul organizace WBC, a 44. zápas v profiringu Wilderovi vůbec nevyšel, Fury měl od začátku jasně navrch a připsal si 30. vítězství v profesionální kariéře.

Jednatřicetiletý rodák z Manchesteru přijel do ringu na trůnu a s korunou na hlavě, věrný své přezdívce Gypsy King, a začal hodně aktivně.

Ve třetím kole byl Wilder poprvé ve své kariéře počítán a v pátém se situace opakovala. O dvě kola později byl Američan viditelně otřesen, krvácel z ucha a ztrácel stabilitu.

Je nám líto, video expirovalo.
Neobyčejný Fury opět na vrcholu. Jaký byl jeho život?

Jeho trenér hodil mezi provazy ručník, Wilder sice protestoval, ale rozhodčí Kenny Bayless zápas ukončil.

Vítěz složil poklonu poraženému soupeři. "Ukázal, že má srdce šampiona. Ale král je zpátky na trůnu. Přitom lidé mě už odepisovali. Koukali na moje břicho, ale já slíbil, že půjdu za knokautem, a já držím slovo," prohlásil Fury a zakončil svoji show mezi provazy zpěvem hitu American Pie.

Zklamaný Wilder se těžko smiřoval s tím, že je tak brzy po všem. "Takové věci se stávají. Můj roh tam hodil ručník, ale já jsem válečník a přál jsem si, aby mě nechali dál boxovat. I ti největší musejí prohrát a já se vrátím silnější," slíbil divákům.

Fury se v roce 2018 vrátil do ringu po dvou letech osobních problémů, během nichž přišel o všechny mistrovské tituly, které získal v souboji s Ukrajincem Vladimirem Kličkem.

Zatím není jasné, jaký bude mít další program. V úvahu připadá odveta s Wilderem, nebo zápas s krajanem Anthonym Joshuou, který drží tituly organizací IBF, WBO a WBA.

Fury hned po utkání naznačil, že by nic neměl proti třetímu vzájemnému zápasu. "Čekám, že o to požádá. A mohlo by to být na stadionu Raiders před 70 tisíci diváky," spojil své plány s novou arénou, která bude v Nevadě letos v létě otevřena pro americký fotbal.

Ve vyprodané hale MGM, kde Wilder před pěti lety titul získal, sledovalo zápas 17 tisíc diváků, mezi nimi i boxerské legendy Mike Tyson, Evander Holyfield a Lennox Lewis.

Oba soupeři měli před utkáním garantovanou odměnu pět milionů dolarů, tedy více než sto milionů korun, ale podle majitele televizních práv, společnosti ESPN, si vydělali přinejmenším pětkrát víc.

Zdroj
ČTK, ČT sport

Hlavní zprávy

Nejčtenější články