Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
TCL V Repre

Duel Mayweather – McGregor? Bude to byznys a cirkusové představení, řekl Golovkin

Las Vegas – Na srpnový souboj mezi americkým boxerem Floydem Mayweatherem a hvězdou smíšených bojových umění Irem Conorem McGregorem se už fanoušci nedočkavě třepou. Ne všichni ovšem sdílí takový entuziasmus. Neporažený mistr světa ve střední váze Gennadij Golovkin považuje plánovaný duel za cirkusové představení, v němž jde jen o peníze.

"To není pro boxery, je to byznys. Myslím, že lidé chápou, co je opravdový zápas, boxerský zápas, a co velká show. Pro lidi možná někdy zábavná, jako cirkusové představení," uvedl Golovkin, který vyhrál všech 37 profesionálních zápasů a již osmnáctkrát po sobě obhájil světový titul.

Mayweather s McGregorem se utkají 26. srpna v Las Vegas, kde Golovkina čeká o tři týdny později další mistrovský zápas s Canelem Álvarezem z Mexika.

"Všichni vědí, že Conor není boxer. Když chcete vidět show, koukejte na ně. Pokud chce sledovat opravdový boxerský souboj a máte k boxu úctu, dívejte se na můj zápas s Canelem," řekl pětatřicetiletý boxer z Kazachstánu, který v roce 2004 získal stříbro na olympijských hrách v Aténách.

V podobném duchu se nedávno vyjádřil o duelu Mayweather - McGregor legendární americký boxer Oscar De La Hoya. Podle člena Síně slávy jde o frašku, k níž nemělo nikdy dojít.

Mayweather se vrátí do ringu téměř dva roky po konci kariéry, během níž neprohrál ani jeden z 49 zápasů. Pro comeback se rozhodl jen kvůli McGregorově výzvě a za zápas už dříve požadoval 100 milionů dolarů. Podle bookmakerů je jasným favoritem. McGregor boxoval v mládí, ale profesionální zápas nikdy neabsolvoval.

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články