Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Kooperativa NBL 2023/2024

Bytyqi po obhajobě mistrovského pásu: Zápas mi ukázal, na čem musím zapracovat

I po sobotním střetnutí s Maríou Soledad Vargasovou z Mexika je boxerka Fabiana Bytyqi držitelkou pásu mistryně světa organizace WBC v lehké minimuší váhové kategorii. Poprvé v profesionální kariéře však z ringu neodešla jako vítězka, souboj totiž skončil remízou. Třiadvacetiletá česká reprezentantka přiznala, že jí vzájemné měření sil ukázalo řadu věcí, v nichž se musí zlepšit.

Fabiana Bytyqi (vpravo) v duelu s Maríou Soledad Vargasovou z Mexika
zdroj: ČTK autor: Hájek Ondřej

"Někdy potřebujete zpětnou vazbu. Uvědomit si, že něco děláte špatně, a zapracovat na něčem dalším. Uvědomit si, že někdo je tvrdší než vy a že musíte zapracovat na síle. Je mi líto, že jsem na body nevyhrála, ale jsem ráda, že mi pás zůstal. Třeba dojde k odvetě," řekla Bytyqi, která už po zápase potvrdila, že by se s Vargasovou ráda utkala ještě jednou.

"Myslím, že k němu dojde a bude to můj další duel. Přála bych si to. Chci si tuto kapitolu uzavřít a pak se posunout dále. Nechci si vybírat další soupeřky a od odvety zdrhat, protože bych se bála. Nebojím se, jen zapracuji na chybách. Vím, že bude porazitelná. Není se čeho bát," má jasno svěřenkyně trenéra Lukáše Konečného.

Bytyqi má za sebou 15 duelů mezi profesionálkami, předchozích 14 vyhrála. V sobotu narazila na dosud nejtěžší soupeřku. "Čekala jsem, že to bude nejtěžší zápas v kariéře, a potvrdilo se to. Byla opravdu tvrdá a každý její úder byl fakt silový. Trochu jsme počítali, že to bude uragán, a stalo se," pokračovala Bytyqi, která pás šampionky získala loni v září a nyní ho poprvé obhájila. "Nečekala jsem, že půjde do takového konstantního tlaku, možná mě to i trošku zaskočilo," přiznala.

Názorová shoda s Boltem

Během přípravy na střetnutí se v prosinci zúčastnila i celosvětové propagační akce Pumy v Miami, kde se setkala s řadou hvězd v čele se sprinterem Usainem Boltem. "Bylo to parádní, protože jsem se dostala k lidem z jiných sportů, poznala různé tréninky, styly, pohybové hry, rozcvičky," vysvětlila Bytyqi.

"Nejvíce mě dostalo právě závěrečné povídání s Usainem Boltem, kdy mimo jiné mluvil o mentálním tréninku. Názorově jsme se sešli, protože si také myslí, že tohle je úplně zbytečné. Že si musíš vše stejně vždy srovnat v hlavě sám," dodala Bytyqi.

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články