Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Magazín EURO 2024

Bytyqi nenechala nikoho na pochybách. V Brně obhájila světový titul

Bez větších potíží obhájila česká boxerka Fabiana Bytyqi před brněnským publikem pás mistryně světa organizace WBC v lehké minimuší váhové kategorii. Podařilo se jí to díky výhře nad Mexičankou Elizabethu Lópezovou Corzoovou, nad kterou zvítězila po deseti dvouminutových kolech na body. Pás pro světovou šampionku si drží už od roku 2018.

Bytyqi se podařilo Lópezovou zdolat na druhý pokus. Jejich předchozí souboj loni v červenci, kdy se také česká boxerka s kosovskými kořeny představila v ringu naposledy, skončil remízou.

Dnes nebylo o výhře Bytyqi pochyb, bodoví rozhodčí v její prospěch rozhodli v poměru 99:91, 98:92 a 99:91. Rodačka z Ústí nad Labem tak uhájila nejen mistrovský pás, ale i neporazitelnost v profiringu: ve 22. duelu si připsala dvacáté vítězství, dva její zápasy skončily remízou.

"Našla jsem si takovou taktiku, kdy mi to vyhovovalo, našla jsem si úplně ideální vzdálenost, na čemž jsme pracovali. Bylo to pro mě jako za odměnu, protože vždycky, když se (soupeřka) napřáhla, přiletěl tam můj úder, co to zastavil, a já jsem si říkala: 'A mám tě'. Takže to bylo úplně skvělé," řekla České televizi Bytyqi.

Zdroj
ČT sport

Hlavní zprávy

Nejčtenější články