Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Panorama

Bytyqi je jako já. Více píle než talentu, říká před obhajobou trenér Konečný

Velká událost pro český box. Fabiana Bytyqi bude v Kladně znovu obhajovat svůj titul v lehké minimuší váze organizace WBC. Proti domácí jedničce bude stát těžká soupeřka: velezkušená boxerka z Mexika Ana Arrazolaová. Jak se na duel Bytyqi připravovala a co ji v ringu čeká, prozradil její trenér Lukáš Konečný. Přímý přenos boxerského večera z Kladna sledujte 30. 11. od 20:30 na webu ctsport.cz.

Lukáš Konečný a Fabiana Bytyqi
zdroj: ČTK autor: Hájek Ondřej

Konečný je nespornou legendou domácího boxu. Po konci kariéry se vrhl na trénování a pořádání boxerských večerů. Jeho nejúspěšnější svěřenkyní je právě Fabiana Bytyqi, která pás mistryně světa WBC získala před rokem v září. Od té doby jej zvládla ještě letos v dubnu obhájit. Nyní Bytyqi čeká další těžký duel.

Pro Konečného půjde o další nervózní večer, který bude sledovat už jen zpoza ringu. U Bytyqi vidí paralely s vlastním boxerským příběhem. "Je pilná. Srovnal bych ji částečně se mnou. Také nemá příliš talentu, ani já ho nikdy neměl, ale je pilná a svědomitá. Maká a přemýšlí u toho, vymýšlí taktiku. Pro mě je to dobrá svěřenkyně," pochválil českou boxerskou jedničku.

Zápas bude pro Bytyqi složitý, už jen kvůli tomu, že bude muset boxovat v opačném gardu. "Potřebujete předělat svůj styl a boxovat jinak. Spoustě boxerů to dělá problémy, i když já to míval rád. Pro ni to bude problém, protože nemá tolik sparingpartnerů a je těžší najít leváka," vidí možnou slabinu své svěřenkyně.

Soupeřka Ana Arrazolaová má zkušeností na rozdávání. "Chystali jsme se specificky na její styl. Má horší a pomalejší pohyb, takže jsme se snažili, aby Fabiana hodně měnila styly. Ve zkušenostech ale bude mít obrovsky navrch. Fyzická zdatnost a dravost však, doufáme, bude na straně Fabiany," věří Konečný.

Sám bývá během zápasů velmi nervózní. "Je to mnohem horší než v tom ringu být. Když jsem boxoval sám, tak jsem věděl, jak jsem unavený nebo jakou má soupeř ránu. Teď se Fabiany musím ptát. Snažím se ji namotivovat. Opravdu bylo jednodušší boxovat než být trenér," pousmál se Konečný.

Svou "kariéru po kariéře" si ale užívá. "Když jsem ukončil kariéru, rozhodl jsem se něco pro český box udělat i po manažerské stránce. Ale byl jsem nováček. Do týmu jsem prvně vybíral dívky, protože ta cesta je relativně rychlejší – u mužů je to na více let," uzavřel bývalý mistr světa ve velterové váze. 

Zdroj
ČT sport

Hlavní zprávy

Nejčtenější články