Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Branky, body, vteřiny

Bytyqi čeká v ringu obhajoba titulu opět se zkušenou Mexičankou

Obhajovat titul mistryně světa v boxu organizace WBC v lehké minimuší váhové kategorii bude Fabiana Bytyqi. Příští sobotu v Kladně ji čeká stejně jako v dubnu soupeřka z Mexika, tentokrát devětatřicetiletá Ana Arrazolaová. Tohle i další utkání večera můžete sledovat živě na ČT sport i na webu ctsport.cz.

Boxerka Fabiána Bytyqi
zdroj: ČTK/Hájek Ondřej

"Poměrně dlouho jsme řešili soupeřku a podepsání smlouvy s ní. Najít někoho adekvátního, který má kvalitu, postavení v žebříčku a s kým se dohodneme i na finančních podmínkách, totiž není jednoduché," řekl bývalý světový šampion Lukáš Konečný, který je trenérem Bytyqi a společně s německou stájí SES Boxing akci pořádá.

Třiadvacetiletá Bytyqi získala pás šampionky WBC loni v září, naposledy jej obhájila v dubnu, kdy jí k tomu stačila remíza v duelu s Maríou Soledad Vargasovou z Mexika. Arrazolaová by měla být ještě těžší soupeřkou.

"Musím přiznat, že mě trochu straší, s kým boxovala. Bojovala o velké pásy proti skvělým soupeřkám. Je hodně zkušená a jsem si jistý, že se na zápas hodně dobře připraví," uvedl Konečný.

Je nám líto, video expirovalo.
Bytyqi si v Kladně zaboxuje o mistrovský pás organizace WBC

Arrazolaová boxovala o tituly organizace WBC, WBO, WBA a IBF. "Už jsme viděli její videa. Boxuje v opačeném gardu, což bude pro Fabču nepříjemné, ale věřím, že se s tím vypořádá a vyhraje," dodal Konečný.

Na galavečeru v Kladenské sportovní hale se utkají o pás českého šampiona v superstřední váhové kategorii do 76,2 kg Marek Andrýsek a Stanislav Eschner. Chybět nebude ani Tomáš Šálek a v domácím prostředí nastoupí i Karel Hořejšek proti Josefu Obešlovi. Celkem se uskuteční minimálně deset zápasů.

Zdroj
ČTK, ČT sport

Hlavní zprávy

Nejčtenější články