Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
HC Oceláři Třinec - HC Dynamo Pardubice

Boxerky Bytyqi a Sedláčková znají soupeřky do duelů o stříbrný titul WBC

Nejlepší české profesionální boxerky současnosti Fabiana Bytyqi a Lucie Sedláčková už znají jména soupeřek, s kterými se příští sobotu 2. prosince utkají v Ústí nad Labem o pásy světové organizace WBC. V minimuší váhové kategorii doposud neporažená Bytyqi se utká s Fatumou Yaziduovou z Tanzanie, Sedláčková nastoupí v pérové kategorii proti Irmě Balijagičové Adlerové z Bosny a Hercegoviny. V obou případech bude ve hře takzvaný stříbrný titul WBC.

Fabiana Bytyqi (vlevo)
zdroj: ČTK autor: Šimánek Vít

"S ohledem na váhové kategorie holek nebylo jednoduché najít pro ně soupeřky. Když chceme najít někoho dobrého, musíme se koukat tak daleko jako v případě Fabči," řekl Lukáš Konečný, pod jehož vedením se Bytyqi připravuje. Bývalý mistr světa je také jedním z pořadatelů galavečera v ústecké hale Sluneta.

Zatímco Bytyqi Konečný stále trénuje, Sedláčková se nově připravuje v Praze. Její souboj s Adlerovou tak bude i testem, zda příprava pokračuje dobře a má stále šanci bojovat o velké tituly. "Snažili jsme se pro Lucku najít soupeřku, která by ji prověřila, a Adlerová je podle nás dobrá zkouška. Má za sebou dobré zápasy," uvedl Konečný.

Adlerová má na kontě 25 zápasů v profiringu, z kterých 16 vyhrála. Většinou ale boxuje ve vyšší váhové kategorii do 60 kg. Se Sedláčkovou, která mezi profesionálkami ještě neprohrála, se však utká v kategorii do 57 kg. Třiadvacetiletá česká boxerka se momentálně připravuje pod vedeném svého partnera Štěpána Horvátha.

V případě Bytyqi je Konečný přesvědčený, že jeho svěřenkyně uspěje a připíše si dvanáctou výhru. "Jsem si stoprocentně jistý, že si jde pro výhru, a věřím, že zápas ukončí před limitem. Vidím Fabču dvakrát denně na tréninku a je znát, že se neustále zlepšuje. Navíc ona je zápasový typ, při zápasech je lepší než v tréninku," uvedl Konečný.

Třetím tahákem SES Box galavečera bude zápas devatenáctileté boxerské naděje Tomáše Šálka v těžké váze. Jeho soupeřem bude Maďar Laszlo Tóth a doposud neporažený Šálek bude usilovat o páté k.o. v kariéře.

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články