Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Denver Pioneers - UMass Minutemens

Boxer Povětkin znovu neprošel kontrolou, zápas o titul nebude

Moskva – Ruský boxer Alexandr Povětkin neprošel podruhé v tomto roce dopingovou kontrolou. Jeho zápas o světový titul s Kanaďanem Bermanem Stivernem byl z tohoto důvodu zrušen. Povětkin měl letos v květnu pozitivní test na meldonium. 

Alexandr Povětkin
zdroj: ČTK/AP autor: Gero Breloer

Podle šéfa WBC Mauricia Sulaimana byly v Povětkinově organismu nalezeny stopy zakázaného ostarinu, který má podobné účinky jako anabolické steroidy a napomáhá růstu svalů. "V této chvíli má Povětkin pozastavenou činnost. Je ale příliš brzy na to mluvit o tom, jaké kroky budou následovat. Čeká nás vyšetřování, shromažďování všech faktů, slyšení a pak teprve padne rozhodnutí," řekl Sulaiman.

Povětkin měl už na jaře pozitivní nález na meldonium, které byl zařazeno na seznam zakázaný podpůrných prostředků od letošního roku. Vedení WBC tehdy přijalo vysvětlení ruského boxera, že látku po 1. lednu už neužíval. Povětkinovi neuložilo žádný trest, pouze sešlo z jeho utkání v Moskvě s obhájcem titulu Deontayem Wilderem z USA.

Sedmatřicetiletý Rus boxoval naposledy loni v listopadu, když si v duelu s Polákem Mariuszem Wachem připsal jubilejní třicáté vítězství. Jedinou porážku v profesionálním ringu utrpěl v roce 2013 s tehdejším mistrem světa Vladimirem Kličkem z Ukrajiny.

Stiverne uvedl, že Povětkin by měl dostat doživotní distanc. "Bylo to už podruhé. Je to od něj neprofesionální a škodí to boxu, jemu, promotérovi. Kazí to reputaci všem. Počítám, že tím jeho kariéra skončila," uvedl osmatřicetiletý rodák z Haiti.

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články