Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Touchdown

Boxer Chládek na ME na medaili nedosáhne, ve čtvrtfinále prohrál

Samokov (Bulharsko) - Boxer Zdeněk Chládek prohrál ve čtvrtfinále mistrovství Evropy v Samokovu s Youbou Ndiayem Sissokhem ze Španělska 0:3 na body a přišel o šanci na zisk medaile. Výhra by českému reprezentantovi zajistila i start na říjnovém světovém šampionátu, kam se však ještě může kvalifikovat. Chládek se posune mezi šest postupujících z kategorie do 69 kg v případě, že Sissokho projde až do finále.

Chládek se snažil být i ve třetím duelu na ME od začátku aktivní, nedařilo se mu ale vytvořit si převahu nad vyšším a pohyblivým soupeřem. Nakonec prohrál u všech tří rozhodčí všechna tři kola.

"Do zápasu jsem dal vše. Nestačilo to, soupeř byl lepší a pro mě je to motivace do budoucnosti. Mám radost, že jsem se dostal mezi nejlepších osm. Zklamaný samozřejmě jsem, ale snažím si z toho vzít to nejlepší," uvedl Chládek.

"Děkuji všem, kteří při mně stáli a třeba budou stát i nadále, poněvadž jsem dokázal aspoň trochu, že na to mám. Důležité je, že jsem opět zdravý, po tvrdých utkáních celkem v pořádku na to, v jakém stavu jsem byl týden před odjezdem na Evropu," doplnil teplický boxer.

Bronzový medailista z juniorského MS v roce 2008, který startoval na olympiádě v Londýně, tak nadále čeká na první velký seniorský úspěch. Poslední českou medaili na ME získal Pavol Polakovič, který v roce 1996 vybojoval bronz.

Chládek sice z Bulharska ve čtvrtek odletí, na dálku ale bude Sissokhovi fandit, aby uspěl v semifinále a pomohl mu k postupu na MS. "Asi mu budu držet palce. Kluci letí domů, já za tátou na dovolenou. Odpočinout si, dát se dohromady, doléčit všechna zranění a zase začít nabírat formu," řekl český reprezentant.

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články