Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
VK Lvi Praha - VK Trox Příbram

Boxer Chládek dostal divokou kartu a na OH nakonec pojede

Praha - Český boxer Zdeněk Chládek přece jen pojede na olympijské hry do Londýna. Přímý postup si sice na mistrovství světa v Baku ani na dubnové olympijské kvalifikaci v Turecku nevybojoval, ale mezinárodní asociace AIBA mu udělila divokou kartu.

Box
zdroj: ČTK

Prezident českého boxerského svazu Svatopluk Žáček to označil za skvělou zprávu. "Chládek při MS v Ázerbájdžánu, které bylo jednou ze dvou kvalifikací na OH, zůstal těsně přede dveřmi přímé nominace. Proto mu byla jako nejlepšímu Evropanovi, který se nenominoval, udělena tzv. divoká karta," uvedl Žáček. 

"Je to velké překvapení, ze kterého mám velkou radost," řekl Chládek. Skvělou zprávu se dozvěděl ráno před tréninkem, na kterém ale plánoval jen hrát fotbal s dalšími ústeckými boxery. Ve čtvrtek totiž chtěl odletět na dovolenou, takže v plném tréninkovém procesu momentálně není.

"Nějakým způsobem se ale pořád udržuji, takže dostat se zpět do formy nebude problém. Navíc mám ještě nějaký čas," poukázal na fakt, že olympijské hry začnou až na konci července. "Problém to nebude. Možná to bude ještě lepší, protože jsem si trošku odpočinul," řekl Chládek, boxující ve váhové kategorii do 64 kg.

Dvaadvacetiletý bronzový medailista z juniorského mistrovství světa v roce 2008 vůbec netušil, že by mohl divokou kartu od mezinárodní asociace dostat. "Měl jsem signály, že s tím vůbec nemám počítat. Byl jsem s tím smířený a chystal jsem se na dovolenou," přiznal Chládek, který na loňském světovém šampionátu v Baku obsadil po porážce v osmifinále jedenácté místo. Do Londýna přitom postoupilo deset boxerů.

Na předchozích olympijských hrách v Pekingu 2008 i v Aténách 2004 čeští boxeři chyběli. V Sydney 2000 startovali současný profesionální mistr světa Lukáš Konečný a Rudolf Kraj, který tehdy získal stříbrnou medaili.

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články