Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Česko - Rakousko

Australan Horn nečekaně sebral hvězdnému Pacquiaovi titul WBO

Brisbane - Hvězdný Filipínec Manny Pacquiao překvapivě prohrál v Brisbane boxerský duel s Australanem Jeffem Hornem a přišel o titul WBO ve welterové váze. Osmatřicetiletý šampion podlehl o devět let mladšímu soupeři na body a v 68. duelu v profesionálním ringu v kariéře utrpěl sedmou porážku.

Dosud neporažený Horn byl přitom považován za jednoznačného outsidera. Bývalý učitel dostal šanci utkat se se slavným Pacquiaem poté, co sešlo z dubnového duelu jedenáctinásobného mistra světa s Britem Amirem Khanem.

Se stříbrným medailistou z OH v Aténách 2004 se měl Pacquiao utkat na základě volby svých fanoušků, kterým dal možnost, aby mu vybrali soupeře v anketě. Horn se tehdy v hlasování fanoušků umístil až na posledním místě.

Ve dvanáctikolové tvrdé bitvě před 51 tisíci fanoušky na stadionu Suncorp měl ale Horn navrch v první polovině duelu, Pacquiao musel být i ošetřován kvůli tržným ranám v obličeji a nakonec mu nestačila ani následná převaha.

Horna shledali jako vítěze všichni tři rozhodčí. Byla to jeho 17. výhra v kariéře, k tomu má na kontě jednu remízu. Pacquiao boxoval poprvé od loňského listopadu, kdy po návratu do ringu porazil v Las Vegas úřadujícího šampiona Jessieho Vargase a získal titul.

"Nečekal jsem, že to bude takhle těžké," přiznal Pacquiao poté, co akceptoval verdikt rozhodčích. "Je to OK. To je součást hry. Takový je výrok a já ho respektuji," řekl boxer, jenž vloni v dubnu ukončil kariéru a ve své vlasti se věnoval politice.

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články