Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
FC Zbrojovka Brno - AC Sparta Praha B

Suverénní Friedrich si v Altenbergu dojel pro šesté zlato, Dvořákovi útok na desítku nevyšel

Rekordní šestý světový titul vybojoval na dráze v německém Altenbergu domácí Francesco Friedrich. Druhého krajana Johannese Lochnera porazil v součtu čtyř jízd rozdílem 1,65 sekundy. Německou dominanci na krušnohorské dráze narušil pouze bronzový Oskars Kibermanis, před posledním kolem druhý Nico Walther svou poslední jízdu pokazil. Dominik Dvořák s Jakubem Noskem obsadili 14. místo a o jednu příčku vylepšili své maximum z loňského šampionátu ve Whistleru.

Dvojnásobný olympijský vítěz Friedrich šestým triumfem ve dvojbobu překonal šedesát let starý rekord Itala Eugenia Montiho, který ovládl MS nepřetržitě mezi lety 1957 a 1961. Příští týden bude rodák Pirny na domácí dráze útočit na třetí titul ve čtyřbobech.

Dvořák s tradičním kolegou Jakubem Noskem neudrželi elitní desítku, která jim patřila po prvním dnu. Stejně jako v sobotu nevyšla české posádce úvodní jízda dne – byli až patnáctí.

V poslední jízdě se Dvořák blýskl šestým časem, jenž celkově stačil na dělenou čtrnáctou pozici s Korejci s odstupem 3,02 sekundy za Friedrichem.

Zdroj
ČT sport, ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články