Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Evropská a Konferenční liga UEFA

Friedrich zůstává neporažen. Dvořák pokazil druhou jízdu a skončil dvanáctý

Na Francesca Friedricha letos nikdo nemá. Posádka německého pilota dominovala v Altenbergu také v závodě čtyřbobů. V euforii bral stříbro bob Rakušana Benjamina Maiera, třetí místo obsadili Rusové pod vedením Rostislava Gajtukeviče. Český čtyřbob Dominika Dvořáka si ve druhém kole pomalu sesedl a po několika chybách se výrazně propadl pořadím, z osmého na konečné 12. místo.

Česká posádka na MS v Altenbergu
zdroj: ČTK/AP autor: Matthias Schrader

Dvořák byl s posádkou Jakub Šindelář, Jáchym Procházka, Jakub Nosek po prvním kole osmý, ale nakonec se ani na třetí pokus v olympijské sezoně do nejlepší desítky v konečném pořadí nedostal.

"První jízda byla super, sice jsme měli pomalejší start, ale co se týče řízení, tak to byla skoro perfektní jízda. Myslím, že dole jsme měli druhou maximální rychlost, a trošku mě to uklidnilo, že jsme schopný trochu pozlobit Němce a ostatní," řekl Dvořák.

Ve druhé jízdě nevyšel českým reprezentantům start a v konečné klasifikaci si o čtyři místa pohoršili. Na Friedricha ztratili 1,39 sekundy a navázali na třinácté a dvanácté místo z předchozích dvou závodů.

Je nám líto, video expirovalo.
1. jízda českého čtyřbobu v Altenbergu

"Trochu jsme zariskovali a start jsme natáhli, ale rozhodilo nás to a šli jsme do mantinelu. To byl největší rozdíl, plus chyba v jedenáctce a dvanáctce, to nás stálo hodně času. Ale jinak to letělo dobře," uvedl Dvořák.

Dnešní výkon je pro českého pilota příslibem do dalšího průběhu sezony. "Bylo to povzbuzující. Když se při startech dostaneme do desátého místa a sejde se to, že budu jezdit dobře, tak se do desítky postupně probojujeme," prohlásil Dvořák.

Friedrich zvítězil s náskokem sedmi desetin před Benjaminem Maierem z Rakouska. Třetí příčku se ztrátou osmi desetin obsadil ruský bob s pilotem Rostislavem Gajtjukevičem.

Friedrich ve Světovém poháru ve dvojbobech i čtyřbobech vyhrál už 17. závod za sebou. Naposledy našel mistr světa, olympijský vítěz a úřadující šampion seriálu přemožitele před rokem v Innsbrucku.

Američanky vyfoukly Nolteové další triumf

Třetí ženský závod dvojbobů v sezoně vyhrály Američanky Kaillie Humphriesová a Kaysha Loveová. Laura Nolteová útočila na ovládnutí všech tří dosavadních závodů a v prvním kole s Deborah Leviovou ještě americkou dvojici těsně porazily.

Po finále se ale Němky musely o čtyři setiny sekundy spokojit se stříbrem. Třetí příčku braly stejně jako v obou závodech v Innsbrucku Kanaďanky Christine de Bruinová a Kristen Bujnowská.

Závody SP v jízdě na bobech v Altenbergu (Německo) - čtyřboby:

1. Německo (Friedrich, Margis, Bauer, Schüller) 1:47,96 (53,99+53,97), 2. Rakousko (Maier, Stepan, Sammer, Huber) -0,67 (54,35+54,28), 3. Rusko (Gajtjukevič, Mordasov, Žarovcev, Travkin) -0,80 (54,40+54,36), ...12. ČR (Dvořák, Šindelář, Procházka, Nosek) -1,39 (54,57+54,78).

Průběžné pořadí SP (po 3 z 8 závodů): 1. Friedrich 675 b., 2. Maier 586, 3. Lochner (Něm.) 570, ...11. Dvořák 376.

Zdroj
ČT sport, ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články