Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
HC Oceláři Třinec - HC Dynamo Pardubice

V Altenbergu kralovali němečtí bobisté. Dvořák s Noskem skončili šestnáctí

Český dvojbob Dominik Dvořák, Jakub Nosek skončil v dnešním závodě Světového poháru v Altenbergu na 16. místě. Vítěznou sérii navzdory nevydařené první jízdě prodloužil německý suverén Francesco Friedrich.

Kim Kalicki
zdroj: ČTK/AP autor: Matthias Schrader

Devětadvacetiletému Dvořákovi nevyšla především úvodní jízda, po které figuroval až na osmnácté příčce. Ve druhé si český reprezentant o dvě místa polepšil a na vítězného Friedricha ztratil 1,59 sekundy.

"Co se týče řízení, tak to nebylo úplně povedené. Trochu se do toho promítlo, že kvůli lýtku jsem v tréninku při startech seděl, takže jsme jezdili o tři, čtyři vteřiny pomalejší časy. Byl také jiný led a jinak to poslouchalo," řekl Dvořák v nahrávce pro média.

"Bylo vidět, že i ostatní s tím bojují. Možná jsme mohli vzít tenčí nože. Je to trošku zkušenost do dalšího závodu, který se tady pojede za čtrnáct dní," přidal Dvořák, kterého stále omezuje lýtko zraněné před týdnem v Innsbrucku.

"Mám ho pořád zatejpované. Při rozcvičení jsem ho cítil, ale pak při samotném běhu už ne. Takže snad to bude zítra do čtyřbobu lepší a brzo stoprocentní. Z mojí strany prostě chybí síla," dodal český pilot.

Dvořák v minulé sezoně obsadil v konečném pořadí Světového poháru dvojbobů třetí místo, v olympijském ročníku se mu však zatím nedaří. V úvodních dvou závodech seriálu v Innsbrucku byl sedmnáctý a čtrnáctý.

Friedrich byl po prvním kole sice třetí, ve druhém už ale nezaváhal a vyhrál v sezoně i potřetí. Ve dvojbobech si připsal desátý triumf za sebou, naposledy našel mistr světa, olympijský vítěz a úřadující šampion Světového poháru přemožitele před rokem v Innsbrucku.

Německý suverén dnes vyhrál s náskokem 24 setin sekundy před krajanem Johannesem Lochnerem, na kterého po první jízdě ztrácel 16 setin. Třetí příčku obsadil ruský reprezentant Rostislav Gajtjukevič.

Je nám líto, video expirovalo.
Jízda českých bobistů v 1. kole SP v Altenbergu

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články