Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Hokej v 10 minutách

Friedrich je zpět, v La Plagne na něj ve čtyřbobech nikdo neměl, Dvořák byl čtrnáctý

Světový pohár pokračoval v La Plagne závodem čtyřbobů. Mezi startujícími byly i dvě české posádky s piloty Dominikem Dvořákem a Adamem Dobešem. Jeho kvarteto skončilo poslední – šestnácté, zatímco Dvořákova čtveřice byla čtrnáctá. Třetí závod sezony konečně vyhrál bývalý suverén Francesco Friedrich, za ním skončily další dvě německé possádky Lochnera a Ammoura. 

Pětinásobný mistr světa ve čtyřbobech Friedrich, který se v úvodních závodech SP v Číně musel sklonit před Johannesem Lochnerem, tentokrát reprezentačnímu rivalovi porážku oplatil. Nejrychlejší byl v obou kolech a vyhrál s náskokem 44 setin. Na třetím místě podtrhl německou dominanci čtyřbob Adama Ammoura.

Dvořák, jenž se do SP vrátil sobotním 14. místem v závodu dvojbobů, figuroval s Michalem Dobešem, Davidem Burešem a Dominikem Záleským na 14. místě také po prvním kole soutěže čtyřbobů. Ve druhém zajel 13. čas, na posun v celkovém pořadí to ale nestačilo. Na vítěze ztratil 1,80 sekundy, Dobeš zaostal o 2,64.

"Myslím si, že nás trochu ovlivnilo startovní číslo, které jsme neměli úplně nejlepší. Na druhou stranu složení posádky, které máme, je super, protože kluci předvedli super starty. A co se týká pilotování, ty jízdy nebyly nějak extra špatný, takže nevím, jestli nám to uteklo v materiálu. Ale asi nejvíce nás ovlivnilo to startovní číslo," řekl v nahrávce pro média Dvořák.

Vydařené starty potěšily také brzdaře Záleského. "První start v novém složení a vypadá to dobře. Příští závod je v Innsbrucku a tam je to hodně o startu. Takže pokud zopakujeme sedmá místa ze startu, tak se můžeme do top 10 konečně dostat," věří v posun.

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články