Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Golf Time

Závod dvojbobů ve Winterbergu opanoval Lochner. Dvořák s Procházkou byli osmí

Dominik Dvořák s brzdařem Jáchymem Procházkou skončili v závodě dvojbobů Světového poháru v německém Winterbergu na 8. místě. Druhá česká posádka Adam Dobeš, Dominik Záleský byla šestnáctá. S náskokem čtrnácti setin sekundy zvítězila německá dvojice Johannes Lochner, Georg Fleischhauer. 

Dvořák naskočil do Světového poháru v sezoně poprvé. S Procházkou v 1. kole mírně ztráceli na startu, ale v cíli jim přece jen po slušné jízdě svítila zelená čísla a ve finále útočili z deváté příčky. Tam předvedli téměř identickou jízdu a v celkovém pořadí se po nevydařeném pokusu Rakušana Markuse Treichla posunuli o jedno místo vzhůru. Jen těsně o dvě setiny sekundy jim unikla sedmá příčka, na které byla posádka Lotyše Emilse Cipulise.

Z výsledku byl český pilot nadšený. "Naprostá spokojenost. Už dlouho jsme nebyli osmí ve svěťáku, takže docela překvápko. Já se přiznám, že jsem si říkal, že desáté, dvanácté místo by bylo docela dobré, v osmičku jsem ani nedoufal," prohlásil Dvořák. "Možná maličko horší byly starty, ale to odpovídá tomu, že to v přípravě bylo takové hektické, co se týče skládání posádky, trénování a zaučení nových kluků," dodal.

To druhý český dvojbob Adama Dobeše udělal několik velkých chyb už v první jízdě a v té druhé se mu dařilo ještě méně. Ve svém druhém vystoupení v SP v sezoně skončil šestnáctý.

Zatímco Lochner potvrdil své kvality a navázal na výhru z prosincového klání v Lake Placid, jeho krajan a největší favorit Francesco Friedrich měl potíže na startech a skončil až šestý. Mohlo za to svalové zranění: "Před devíti dny jsem se zranil při sprinterském tréninku a teď se počítá každý den. Děláme s fyzioterapeuty, co můžeme, a s výhledem na mistrovství světa nechceme riskovat, aby se to nezhoršilo," vysvětlil německým médiím, proč nedával do startu vše.

Dařilo se Švýcarům, na druhé místo se ve 2. kole probojovala posádka Michaela Vogta. Bronz bral britský bob Brada Halla.

SP v jízdě na bobech ve Winterbergu (Německo) - dvojboby:

1. Lochner, Fleischhauer (Něm.) 1:51,17 (55,56+55,61), 2. Vogt, Michel (Švýc.) -0,14 (55,70+55,61), 3. Hall, Lawrence (Brit.) -0,27 (55,67+55,77), ...8. Dvořák, Procházka -1,17 (56,15+56,19), 16. A. Dobeš, Záleský (všichni ČR) -2,21 (56,58+56,80).

Průběžné pořadí SP (po 4 z 8 závodů): 1. Lochner 842, 2. Friedrich (Něm.) 836, 3. Hall 804, ...12. A. Dobeš 232, 14. Dvořák 160.

Zdroj
ČT sport, ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články