Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Sokolský zpravodaj

V Německu už mě sport nebavil, přiznává Fernstädtová. Nyní je to jiné

Je dvakrát juniorskou mistryní světa – jednou v německých, podruhé v českých barvách. Anna Fernstädtová podle vlastních slov ztratila u našeho západního souseda radost ze sportování. Dcera německého otce a české matky našla útočiště v České republice, kde se jí chuť do tréninku a závodů podařilo získat zpět. Nyní se těší na seniorské MS v kanadském Whistleru.

Změna reprezentace s sebou ovšem přinesla i jednu nepříjemnou skutečnost: Fernstädtová si musela znovu vyjíždět číslo pro Světový pohár, což znamenalo objíždění závodů nižší kategorie. Celkové pořadí nakonec ovládla, stejně tak jako juniorské mistrovství světa. To všechno znamená, že se dvaadvacetiletá skeletonistka podívá na seniorské MS do Whistleru.

"Juniorské MS bylo na mé domácí dráze v Königssee. Bylo to hezké, i když už jsem nejela za Německo," vzpomíná Fernstädtová na úspěšný šampionát, na němž se podruhé stala nejlepší juniorkou. "Jízdy se mi docela povedly, měla jsem jen malé chyby. Jsem ještě pomalá na startu," vypočítává závodnice.

Je nám líto, video expirovalo.
Fernstädtová: V Německu mě sport už nebavil, pak jsem zavolala do Česka

Anna Fernstädtová o změně reprezentace:

"Bylo to hodně důvodů. Měla jsem malé problémy a už mě to tak nebavilo. Se sportem jsem nezačínala proto, že bych chtěla na olympiádu nebo vyhrát mistrovství světa. Vždycky to bylo proto, že mě to bavilo, což jsem za ty roky úplně ztratila. Potřebovala jsem změnu. Zeptala jsem se v Česku, jestli to můžu zkusit, a řekli, že ano."

Po svém přechodu pod českou reprezentaci začala trénovat s týmem českých bobistů. "Byli fajn, ale teď jsem je už dlouho neviděla, protože jsou ve Světovém poháru a já ne," lituje trochu Fernstädtová. "Ve Whistleru se ale zase uvidíme," těší se. Náplň přípravy se jí trochu změnila. Sama říká, že trénuje více než předtím v Německu.

"Není to úplně jiné. Všechno ale bylo trochu těžší, dělala jsem nové cviky a hodně se učila sprinty. Ale prý potřebuju ještě jedno léto, abych se fakt začala zlepšovat," líčí Fernstädtová. "Hodně se změnila posilovna, dříve jsem dělala jen dřepy. Nyní dělám věci, co nikdy předtím," doplňuje česká skeletonistka.

Nyní vše bude moci zúročit na mistrovství světa v kanadském Whistleru. "Chtěla bych předvést čtyři dobré jízdy. S mým startem nemůžu dělat velké chyby. Bude to poprvé, kdy budu závodit s holkama, co jezdí Světový pohár. Po prvních jízdách uvidím, jak na tom jsem," uzavírá česká reprezentantka.

Zdroj
ČT sport

Hlavní zprávy

Nejčtenější články