Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Archiv D: 5x trenér

SP v Lake Placid ovládla překvapivě Flocková, do čela pořadí se dostala Yarnoldová

Lake Placid (USA) – Do čela Světového poháru ve skeletonu se vyhoupla olympijská vítězka ze Soči Lizzy Yarnoldová z Británie, ačkoliv nevyhrála ani jeden ze dvou dosavadních závodů. V tom sobotním v Lake Placid překvapivě kralovala Rakušanka Janine Flocková, která v první jízdě překonala rekord tratě a v druhé rovněž předvedla nejrychlejší jízdu.

Janine Flocková
zdroj: Reuters autor: Murad Sezer

Yarnoldová v první jízdě zaostala za Flockovou o pouhou jednu desetinu. Šanci sesadit svou soupeřku z prvního místa ale britská skeletonistka promrhala ve druhé jízdě, která jí vůbec nevyšla podle představ a její odstup od Flockové se navýšil o dalších 71 setin.

Přesto olympijská vítězka ze Soči zůstává v čele celkového Světového poháru, a to i proto, že favoritkám jízda na těžké trati v Lake Placid vůbec nevyšla. Vítězka závodu ve Whistleru Elisabeth Vathjeová z Kanady už v první jízdě nabrala ztrátu ve výši jedné vteřiny a 21 setin a nakonec skončila osmá. Ještě hůře zajela obhájkyně triumfu ze Světového poháru z minulé sezony Tina Hermannová, Němka uzavřela první desítku.

Zdroj
ČT sport

Hlavní zprávy

Nejčtenější články