Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
MČR v alpském lyžování

Skvělý počin bobistů. Dvořák s Noskem skončili ve SP dvojbobů celkově třetí

Čeští bobisté zaznamenali cenný úspěch. Česká posádka dvojbobu s pilotem Dominikem Dvořákem a brzdařem Jakubem Noskem vybojovala celkově třetí místo ve Světovém poháru. Rozhodly o tom výsledky z posledního závodu v Innsbrucku, kde čeští reprezentanti dojeli na čtvrtém místě. Závod opanoval vládce sezony Francesco Friedrich z Německa.

"Skvělý pocit. Říkal jsem to už na začátku, že celá tato sezona bude jako jeden víceboj. Jednotlivé závody budou jako jednotlivé disciplíny a my budem sbírat bodíky po celou sezonu. Zasáhl do toho i covid a i díky tomu jsme posbírali bodíky a vybojovali celkové třetí místo," uvedl po závodě Dvořák.

Dvořák s Noskem v Rakousku útočili na premiérové pódium v kariéře, které jim nakonec uteklo o osm setin sekundy. I tak se ale posunuli na celkovou třetí příčku a vylepšili vlastní české maximum, jímž byla čtvrtá pozice ze sezony 2018/2019. Světový pohár zakončí v neděli čtvrtý závod čtyřbobů, Dvořákovi patří průběžně osmé místo.

Závěrečný závod SP vyhrál německý suverén Francesco Friedrich, jenž si jedenáctým vítězstvím z dvanácti možných pojistil čtvrté celkové prvenství v SP. Je tak jasným favoritem pro mistrovství světa, které začne v Altenbergu příští víkend.

Druhý celkově skončil další Němec Johannes Lochner, jenž jako jediný v tomto ročníku dokázal svého reprezentačního kolegu porazit. Dvořákovi k životnímu výsledku pomohl i fakt, že jako jediný z elitní desítky společně s oběma Němci absolvoval všech dvanáct závodů seriálu. Jeho nejlepším výsledkem byla dvě čtvrtá místa.

Dnes v Innsbrucku zajeli Dvořák s Noskem čtvrtý čas v obou jízdách a zaostali o osm setin za Rusem Rostislavem Gajtjukevičem. Dalších 10 setin chybělo Čechům na druhého Oskarse Kibermanise z Lotyšska, na Friedricha ztratili rovných devět desetin.

Závěrečné závody SP v jízdě na bobech v Innsbrucku (Rakousko) - dvojboby:

1. Friedrich, Schüller (Něm.) 1:43,08 (51,43+51,65), 2. Kibermanis, Miknis (Lot.) -0,72 (51,87+51,93), 3. Gajtjukevič, Mordasov (Rus.) -0,82 (52,01+51,89), 4. Dvořák, Nosek (ČR) -0,90 (51,97+52,01).

Konečné pořadí SP (po 12 závodech): 1. Friedrich 2685 b., 2. Lochner (Něm.) 2453, 3. Dvořák 1880.

Zdroj
ČT sport, ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články