Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Sportovní zprávy

Skeletonistka Fernstädtová si polepšila a na MS je zatím šestá, mezi muži vyhrál Grotheer

Druhý den mistrovství světa ve skeletonu v německém Altenbergu pokračoval jak mužskými, tak ženskými závody. Na řadě byly nejprve ženy včetně české reprezentantky Anny Fernstädtové, která je po úvodních dvou kolech se ztrátou jeden a půl sekundy na šestém místě, vede Švýcarka Marina Gilardoniová. Mužský závod už má svého vítěze. Roli favoritů potvrdili Němci, nakonec zvítězil Christopher Grotheer. Přímý přenos pokračování ženského závodu sledujte na programu ČT sport a na webu ctsport.cz v sobotu od 9:30.

Anna Fernstädtová
zdroj: ČTK/imago sportfotodienst/kristen-images.com autor: Michael Kri

Na startu první jízdy musela Fernstädtová chvíli čekat, protože pořadatelé vymetali sníh. Přes nejpomalejší start v prvním kole se díky dobrému výkonu v korytě dělila o sedmé místo s vítězkou Světového poháru Jacqueline Löllingovou z Německa.

I ve druhé jízdě trojnásobná juniorská mistryně světa Fernstädtová doháněla pomalý rozběh dobrou technikou jízdy a o jednu pozici si polepšila.

"Jsem spokojená s jízdami. Starty nebyly úplně dobré, ale jízdy fajn. Druhá byla o trošku horší než ta první, ale jsem v šestce a zkusím v šestce zůstat," řekla Fernstädtová, kterou dělí 74 setin od bronzu. "To jsem asi daleko."

Na loňském MS byla Fernstädtová čtvrtá. V této sezoně Světového poháru skončila nejlépe dvakrát sedmá v úvodním dílu seriálu v prosinci v Lake Placid.

Gilardoniová skončila druhá v posledním závodu SP, ale nikdy mezi elitou nevyhrála. Už po první jízdě vedla před Ruskou Jelenou Nikitinovou. Nejrychlejší byla i ve druhé jízdě a má náskok 63 setin před obhájkyní titulu Němkou Tinou Hermannovou.

V sobotu se od 9:30 pojede třetí jízda, po které následuje finále pro dvacítku nejlepších skeletonistek.

Grotheer triumfoval mezi muži o pouhé dvě setiny sekundy před krajanem Axelem Jungkem a o pět setin před třetím Alexanderem Gassnerem. Německá reprezentace získala poprvé v historii všechny tři medaile.

Mistrovství světa v jízdě na skeletonu v Altenbergu:

Ženy - po dvou jízdách: 1. Gilardoniová (Švýc.) 1:57,83 (58,96+58,87), 2. Hermannová (Něm.) -0,63 (59,52+58,94), 3. Nikitinová (Rus.) -0,77 (59,27+59,33), ...6. Fernstädtová (ČR) -1,51 (59,66+59,68).

Muži - konečné pořadí: 1. Grotheer 3:44,81, 2. Jungk -0,02, 3. Gassner (všichni Něm.) -0,05.

Zdroj
ČT sport, ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články