Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
OH Paříž 2024

Příprava vyšla, starty by měly být lepší. Fernstädtová vyhlíží sezonu s úsměvem

Anna Fernstädtová odstartuje letošní sezonu na konci listopadu v kanadském Whistleru. Do týmu přibyla fyzioterapeutka Barbora Lešáková. Česká skeletonistka má za sebou vydařenou letní přípravu. S trenérem Josefem Andrlem pilovali hlavně starty, které patřily ke slabším aspektům výkonu.

Je nám líto, video expirovalo.
Co chystá skeletonistka Fernstädtová pro novou sezonu?

"Její výkony v Königssee na ledovém trenažéru ukazovaly, že je to dobré. Zlepšila se výrazně," upozornil kouč Andrle.

"Starty musejí být dobré, trénink byl dobrý. Uvidíme, jak vyjdou první závody," řekla tradičně s úsměvem jeho svěřenkyně.

Nová fyzioterapeutka absolvovala s Fernstädtovou přípravné kempy v zahraničí. Chystá se i na evropské závody a na mistrovství světa. "Potřebuje pevná záda, aby to na skeletoně udržela. A musíme se jí starat hlavně o nohy," přiblížila Lešáková.

Fernstädtová se sžívá s cukrovkou, kterou jí diagnostikovali nedlouho před olympijskými hrami v Pekingu. "Na závody v Americe se těším. Budeme tam po třech letech. Tím, že jsem ale s cukrovkou absolvovala jen jeden závod, nemohu zatím další očekávání říct. Nevím, jak to bude reagovat," řekla Fernstädtová.

"Teď jsme na dráze zjistili, že to má docela vliv na jízdy a starty. Člověk je víc ve stresu, když to nefunguje. Nejdřív jde o to naučit se s tím pracovat a dát to dohromady v jízdách. Uvidíme, jaké budou první závody, a poté budeme pracovat dál," doplnila.

Česká reprezentantka bude mít k dispozici vylepšené saně. "Jsou aerodynamicky lepší. Trochu reagují rychleji, když do toho dávám tlak a řídím. Jinak v tom ale není větší rozdíl. Je to ale pořád stejná značka, jen jiný model. Moc jsem toho změnit nemusela," uvedla.

Po startu sezony ve Whistleru budou na programu dva závody v amerických střediscích Park City a Lake Placid. "Vypíchla bych asi Světový pohár v Lake Placid, kde je má oblíbená dráha. Pak mistrovství Evropy (Altenberg) a světa (Svatý Mořic). Tyhle tři závody pro mě asi budou nejdůležitější," dodala Fernstädtová.

Zdroj
ČT sport, ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články