Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Panorama

Německá skeletonistka Fernstädtová chce reprezentovat Česko

Juniorská mistryně světa z letošního roku, Němka Anna Fernstädtová, chce od nové sezony reprezentovat Českou republiku ve skeletonu. Touhu po změně zdůvodňuje především velkou konkurencí, ale i osobními důvody.

Je nám líto, video expirovalo.
Skeletonistka Fernstädtová chce reprezentovat Česko

Narodila se v Praze, ale krátce poté její rodina přesídlila do Německa. V jeho dresu začala Fernstädtová před pěti lety jezdit Evropský pohár ve skeletonu. Letos pak kromě titulu juniorské mistryně světa obsadila i šesté místo na olympijských hrách v Pchjongčchangu. Po sezoně se ale rozhodla reprezentovat Českou republiku.

V Praze začala Fernstädtová trénovat s domácími bobisty, kteří na dámskou konkurenci na tréninku nebyli zvyklí. "My jsme všichni takoví od rány, takže nás nějaká ženská nerozhodí," smál se Jaroslav Kopřiva, který má za sebou letošní účast na zimních Hrách.

"Jsou super, pro mne je to nový, protože kluky jsme měli i u nás, ale my byli vždy skupina skeletonistů, takže je nový, že trénuju s bobama," dodala Fernstädtová, která bude v příští sezoně jezdit mezinárodní a evropský pohár a pokusí se České republice vyjet pozici ve Světovém poháru.

Zdroj
ČT sport

Hlavní zprávy

Nejčtenější články